Treceți la conținutul principal

Toamna aceasta, muzica bună se ascultă la Sala Radio



Iubești muzica bună și ți-e dor de o seară specială cu artiști de valoare și partituri cunoscute?Sala Radio își redeschide porțile pentru noua stagiune de concerte (2018-2019). Cea mai mare sală de concerte simfonice din România, dotată cu cea mai mare orgă din țară şi din sud-estul Europei, Sala Radio este parte din Radio România, instituție ce va sărbători pe 1 noiembrie 90 de ani de activitate, cifră aniversară ce reprezintă și vechimea Orchestrei Naționale Radio. 

Orchestrele și Corurile Radio România vă propun în noua stagiune o ofertă de nerefuzat: soliști extrem de apreciați ca Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Horia Mihail sau Răzvan Suma, dirijori de prestigiu ca Horia Andreescu sau Cristian Mandeal și lucrări celebre ca Simfonia nr. 6 – Patetica – Ceaikovski, Carmina burana – Carl Orff sau Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră – Imperialul – Beethoven.
Ca în fiecare stagiune de la Sala Radio, 9 luni de concerte vor însemna o paletă variată de evenimente, de la concerte simfonice sau recitaluri camerale propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, la concerte de jazz, pop, blues ale Big Band-ului Radio, concertele folclorice ale Orchestrei de Muzică Populară, concertele Corului de Copii Radio și ale Corului Academic Radio sau recitalurile soliştilor instituției: violoniştii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru şi Cristina Anghelescu, pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma, precum şi recitaluri ale unor invitaţi speciali.

Stagiunea se va deschide vineri, 5 octombrie 2018, prin concertul Orchestrei Naționale Radio (dirijor: Julien Salemkour), în cadrul căruia apreciatul violonist Alexandru Tomescu va interpreta Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, semnat de Erich Wolfgang Korngold, considerat unul dintre fondatorii muzicii de film, care a compus muzica pentru 16 pelicule de la Holywood și a obținut două premii Oscar.
Printre evenimentele primelor trei luni de stagiune se numără CONCERTUL EXTRAORDINAR RADIO ROMÂNIA - 90 DE ANI – 1 noiembrie, dirijat de Cristian Mandeal și derulat cu participarea violonistului Liviu Prunaru, CONCERTUL EXTRAORDINAR DEDICAT ZILEI NAŢIONALE  A ROMÂNIEI - 30 noiembrie, dirijat de Horia Andreescu, recitalurile de la București din turneele consacrate ”Vioara lui Enescu” (Gabriel Croitoru și Horia Mihail)  și din seria ”Vă place...?” (violoncelistul Răzvan Suma), Festivalul de Pian în luna octombrie ș.a.

Aşadar, pentru a fi siguri că nu pierdeţi cele mai importante evenimente muzicale ale toamnei, vă propunem, începând din data de 3 septembrie 2018, abonamentele pentru primele luni de stagiune de la Sala Radio (concertele programate până la final de an).
Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Preţurile la abonamente (perioada septembrie-decembrie 2018):

- Abonamente de acces:
- categoria I - 405 lei
- categoria a II-a - 324 lei
- categoria a III-a - 243 lei
- Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)
- categoria I redus - 243 lei
- categoria a II-a redus - 195 lei
Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00 
Programul este :
- luni – vineri :  13:00-19:00
- sâmbătă – duminică:  închis (cu excepția zilelor în care sunt programate concerte, când programul este 13:00-19:00)

Biletele și abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

Foto: Alexandru Dolea

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...