Treceți la conținutul principal

Fericirea nu o găsești la mega



Dreptul de a fi mohorât, trist și cu cearcăne la ochi parcă îți este luat în zilele noastre.

Avem toate motivele să fim fericiți: fotografii din excursiile noastre făcute  în locuri îndepărtate – la mii și peste zece mii de kilometri –, avem concept store-urile de la Mega în care găsim rafturi întregi cu produse bio, maratoane în care alergăm pentru cauze umanitare, ne donăm ziua de naștere să facem bine, cupoane la tigăi care ne simplifică viața (dacă nu ne-ar fi mai simplu să comandăm papa acasă), aparate de fitness la Word Class și sauna, masajul de 15 până la 20 de minute la birou, Uber când are tarif normal și Taxify când cerere-i prea mare, avem Facebook în loc de jurnal, apeluri nelimitate pentru a ne suna între noi (îți amintești când vorbitul la telefon era un lux? Ne era suficient să dăm un Beep ca să ne știm încă îndrăgostiți), și apelul video pentru a ne vedea cu frații plecați în afara țării.

Acum avem guma 5ive care ne stimulează simțurile, avem cafeaua la Origo și băutura în Control. Am înlocuit șaorma de la Dristor cu masa la restaurantele din Floreasca, citim cărți de dezvoltare personală, dar tot ne ținem ghiozdanul în cârcă în metroul spre Pipera. Ne ducem la terapie o dată pe săptămână pentru că suntem destul de maturi să recunoaștem că avem o problemă, două (poate chiar trei) sau că încă suntem niște copii care caută ghidare.

Nu avem timp de date-uri și sărim direct în pat – no string attached -, însă suntem triști după ce s-a consumat partida și nu ne mai ia în brațe (semnul de viață de a doua zi? Nici pomeneală). Avem apartamente în centre rezidențiale păzite, dar finisate prost și drumuri până la ele de toată jena. Copiii noștri sunt prinți și prințese, au tablete și telefoane cu care devin faimoși pe YouTube, au Disney la discreție și grădinițe cu meniu raw-vegan.

Avem de toate. Și atunci mă întreb oare dacă fericirea e ceva ce banii nu pot cumpăra?

Titlul: de Răzvan. Poză: de Edi

Comentarii

  1. ia-o de la capat cu Schopenhauer. de ce alergam cu totii orbeste catre capcana fericiri.. de ce trebuie sa fim fericiti? fericiti ca cine, cum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea asta pesemne are un copywriter bun. Zic asta pentru ca majoritatea reclamelor vand conceptul si promisiunea fericirii. Ce tot vrem de la ea?
    Altfel, am primit un citat pe facebook la postarea asta si il scriu si aici: "Adevărata fericire costă puţin. Când costă mult, nu e de soi bun.” (Chateaubriand)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...