Treceți la conținutul principal

Nu sunt First man care a scris despre filmul ăsta



19:31. Laptopul pe care-l folosesc se tot blochează și cere nu știu ce cheie de activare. Din salariul următor, urmează să-mi cumpăr bilete de avion pentru luna decembrie (Ryanair, ești drăguț să-i plătești mai bine pe angajații tăi ca să nu mai facă grevă?), Winston Nova (nu-i titlul unei cărți, ci numele țigărilor pe care le fumez), poate abonament la Festivalul Sziget (cică acum costă doar” 300 de euro..., cu banii ăștia mi-o pot cumpăra pe Mirela (canapea) și mi-o și aduc până în fața blocului) și bilete la cinema să revăd First Man (tradus la noi Primul om pe lună – probabil să nu se facă confuzia biblică cu Adam).

19:41. Calculatorul nu s-a mai blocat. Aseară, la ora asta se terminau reclamele și apăreau primele imagini din First Man. Încă aveam îndoieli dacă voi rezista două ore și douăzeci și ceva de minute pe scaun. Flori, sora mea, îmi tot spunea: Poate o să ne placă! Why not? Ce altceva poți face mai bine decât să te uiți și să înveți de la Ryan Gosling cum să cucerești prin șarmul personal (apropos, șarmul se fură sau te naști cu el?).
First Man este filmul ăla de 2 ore și ceva care nu te va plictisi și pentru care vei sta să vezi genericul pentru a afla titlurile pieselor pe care le vei auzi (nu, nu e ok să deschizi aplicația Shazam în timpul filmului. Lumina ta îi deranjează pe ceilalți spectator).

19:51. (Bagajul pentru plecarea de mâine nu se face singur, dar mai bine dorm mai târziu decât să arunc două-trei rânduri ca să iasă la numărătoare pentru PR-i – ceea ce chiar am făcut în weekend, dar promit să repar acea recenzie pe care încă nu am curajul să o citesc).

Pauză de țigară. Flori, mi-ai luat bricheta?

20:04. Nu doar am fumat timp de 13 minute, ci și m-am mai uitat cine mi-a dat like la o poză cu mine din 2009 (dacă nu o vezi, ghinion) și am răspuns la un comentariu de la o tipă tare simpatică. Ah, am stricat simetria de mai sus (din 10 în 10 minute).
Începusem să vă povestesc despre unul dintre cei doi Ryan de la Hollywood. Cel din La, la, land” face din nou echipă cu regizorul filmului premiat la Premiile Oscar, Damien Chazelle în “First man”.

20:01. A sunat telefonul. La capătul celuilalt mobil e tipul care se aseamănă cel mai bine dintre cunoscuții mei cu Neil Armstrong, cel din film. Au același tip de frământări și reacționează aproape la fel la necazuri (pe care nu le împărtășește cu ceilalți), evadează în muncă, este modest și da, are acea sclipire de geniu.

20:18. În loc de concluzie, dau cuvântul celor de la Ro Image 2000 (distribuitorul filmului în România): Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

20:20. Concluzie: Claire Foy, I love you! O să vedeți singuri de ce J

20:33. Fuck, am citit ce am scris mai sus și cred că o să-i dau delete. N-aș fi chiar the first man care a făcut asta.

Urmărește-mă pe facebook:

https://www.facebook.com/Jurnalismcus.blogspot.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DWMT la CONAC, festivalul care îmbină arta contemporană și muzica eclectică pe o moșie plină de istorie

  DWMT la Conac , în colaborare cu POINT , va avea loc pe 8-9 iulie 2023 la Conacul Udriște Năsturel și va fi un festival de două zile, un pic altfel. O îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, pe o moșie plină de castani și flori, care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. DWMT la Conac aduce împreună cu POINT o experiență nouă și inedită pentru publicul din România, care caută să experimenteze ceva diferit. Acest eveniment este o combinație de artă, new media și muzică eclectică, menite să ofere o nouă perspectivă asupra entertainmentului. Printre elementele-cheie se numără instalații sonore, vizuale, sculpturi, cât și o expoziție temporară gândită și curatoriată de MARe, numită „Castelul destinelor încrucișate.’’ Astfel, festivalul de la Conacul Udriște Năsturel va fi nu doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru publicul să descopere arta contemporană românească. Expoziția propusă și curatoriată de

Biz Sustainability Summit debutează pe 22 mai, la București

  Biz organizează primul summit de sustenabilitate din România: Biz Sustainability Summit . Sub motto-ul „ BE THE CHANGE ”, acesta debuteaza luni, 22 mai, de la ora 10:00, la Grand Hotel Bucharest. Biz Sustainability Summit va aduce în fata publicului sesiuni inspiraționale, dar și prezentări aplicate ale unor strategii care funcționează. Invitați din toată țara, dar și din străinătate, vor discuta aplicat despre cum deciziile de acum pot modela viitorul  într-o direcție corectă. Brandurile și companiile sustenabile formează o comunitate de lideri inspirați care stimulează inovația în mediile de business din care fac parte, pentru a oferi noi valori și perspective. Astăzi, a face lucruri punctuale în domeniul sustenabilității nu mai este suficient. Importantă este gândirea strategică pe termen lung, iar asta înseamnă ca toți cei implicați să asculte cu adevărat problemele societății. La Summit se va vorbi despre sustenabilitate dintr-o nevoie concretă, dar și grijă pentru viitor.

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d