Treceți la conținutul principal

Nu sunt First man care a scris despre filmul ăsta



19:31. Laptopul pe care-l folosesc se tot blochează și cere nu știu ce cheie de activare. Din salariul următor, urmează să-mi cumpăr bilete de avion pentru luna decembrie (Ryanair, ești drăguț să-i plătești mai bine pe angajații tăi ca să nu mai facă grevă?), Winston Nova (nu-i titlul unei cărți, ci numele țigărilor pe care le fumez), poate abonament la Festivalul Sziget (cică acum costă doar” 300 de euro..., cu banii ăștia mi-o pot cumpăra pe Mirela (canapea) și mi-o și aduc până în fața blocului) și bilete la cinema să revăd First Man (tradus la noi Primul om pe lună – probabil să nu se facă confuzia biblică cu Adam).

19:41. Calculatorul nu s-a mai blocat. Aseară, la ora asta se terminau reclamele și apăreau primele imagini din First Man. Încă aveam îndoieli dacă voi rezista două ore și douăzeci și ceva de minute pe scaun. Flori, sora mea, îmi tot spunea: Poate o să ne placă! Why not? Ce altceva poți face mai bine decât să te uiți și să înveți de la Ryan Gosling cum să cucerești prin șarmul personal (apropos, șarmul se fură sau te naști cu el?).
First Man este filmul ăla de 2 ore și ceva care nu te va plictisi și pentru care vei sta să vezi genericul pentru a afla titlurile pieselor pe care le vei auzi (nu, nu e ok să deschizi aplicația Shazam în timpul filmului. Lumina ta îi deranjează pe ceilalți spectator).

19:51. (Bagajul pentru plecarea de mâine nu se face singur, dar mai bine dorm mai târziu decât să arunc două-trei rânduri ca să iasă la numărătoare pentru PR-i – ceea ce chiar am făcut în weekend, dar promit să repar acea recenzie pe care încă nu am curajul să o citesc).

Pauză de țigară. Flori, mi-ai luat bricheta?

20:04. Nu doar am fumat timp de 13 minute, ci și m-am mai uitat cine mi-a dat like la o poză cu mine din 2009 (dacă nu o vezi, ghinion) și am răspuns la un comentariu de la o tipă tare simpatică. Ah, am stricat simetria de mai sus (din 10 în 10 minute).
Începusem să vă povestesc despre unul dintre cei doi Ryan de la Hollywood. Cel din La, la, land” face din nou echipă cu regizorul filmului premiat la Premiile Oscar, Damien Chazelle în “First man”.

20:01. A sunat telefonul. La capătul celuilalt mobil e tipul care se aseamănă cel mai bine dintre cunoscuții mei cu Neil Armstrong, cel din film. Au același tip de frământări și reacționează aproape la fel la necazuri (pe care nu le împărtășește cu ceilalți), evadează în muncă, este modest și da, are acea sclipire de geniu.

20:18. În loc de concluzie, dau cuvântul celor de la Ro Image 2000 (distribuitorul filmului în România): Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

20:20. Concluzie: Claire Foy, I love you! O să vedeți singuri de ce J

20:33. Fuck, am citit ce am scris mai sus și cred că o să-i dau delete. N-aș fi chiar the first man care a făcut asta.

Urmărește-mă pe facebook:

https://www.facebook.com/Jurnalismcus.blogspot.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...