Treceți la conținutul principal

Sectorul care face pași să devină primul smart city district bucureștean





Habar n-am dacă sunt subiectiv pe tema asta. În clasa a VI-a, mama a vrut să ne mutăm de la bloc, la curte. Visa să crească găini și să planteze răsaduri de roșii, arbagic, usturoi și câte și mai câte.

Tata (La mulți ani, tata!) a ales zona (o periferie din Sectorul 1) și viitoarea căsuță (da, diminutiv, pentru că erau doar două camere și un hol pe post de chicinetă, cu WC-ul în fața curții). Pe stradă, în anul 1995, nu erau utilități (nici vorbă de apă, canalizare sau gaze). Când ploua, nămolul depășea gleznele mele de școlar.

De ce introducerea asta? Pentru că pot observa în ani cum a evoluat zona. Într-un ritm mai alert, uneori, și mai lent, altă dată, lăsând Evul Mediu în spate (mama lui de trecut!) în cele mai multe dintre cartiere.

Pentru noutatea știrii de mai jos, pornim de la premiza că nimic nu e perfect. Ai nevoie de o perioadă X să testezi, să vezi ce merge, ce nu funcționează în parametrii, cum poți îmbunătăți și dacă aduce beneficii reale locuitorilor.

Sectorul 1 face pași pentru a deveni primul smart city district bucureștean.


Sectorul 1 va avea o rețea publică de Internet gratuit și mobilier urban ce va permite încărcarea smartphone-urilor, tabletelor și a laptop-urilor, prin energie verde

Primăria Sectorului 1 a semnat un contract de donație cu o companie externă care va amplasa, cu titlu gratuit, 240 de stâlpi prevăzuți cu prize USB. Prizele pot alimenta simultan șase dispozitive mobile sau laptop-uri, iar routerele vor permite conectarea la Internet prin rețeaua wireless.

Pentru încărcare este necesar ca utilizatorul să dețină un cablu de alimentare.

Programul pilot a debutat ieri prin montarea primului stâlp cu panouri solare în fața Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9. Rețeaua de Internet wireless este denumită "Primăria Sectorului 1", are o rază de 150 de metri și va întruni toate condițiile de siguranță impuse de o astfel de rețea publică.

Ritmul de amplasare al stâlpilor va fi de aproximativ 50 pe lună, pe străzile principale, pe marile bulevarde din Sector, în piețele și în parcurile administrate de ADP Sector 1. La final, zona centrală va fi acoperită în totalitate de rețeaua Wi-Fi. Acest mobilier modern va fi situat în apropierea băncuțelor și va folosi echipamente de ultimă generație.

Modelul este inspirat de cele ale metropolelor lumii, precum New York, Helsinki și Melbourne. Firma inițiatoare își dorește ca parteneriatul cu Primăria Sectorului 1 să constituie un exemplu de bune practici pentru celelalte administrații publice din Capitală și din țară.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DWMT la CONAC, festivalul care îmbină arta contemporană și muzica eclectică pe o moșie plină de istorie

  DWMT la Conac , în colaborare cu POINT , va avea loc pe 8-9 iulie 2023 la Conacul Udriște Năsturel și va fi un festival de două zile, un pic altfel. O îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, pe o moșie plină de castani și flori, care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. DWMT la Conac aduce împreună cu POINT o experiență nouă și inedită pentru publicul din România, care caută să experimenteze ceva diferit. Acest eveniment este o combinație de artă, new media și muzică eclectică, menite să ofere o nouă perspectivă asupra entertainmentului. Printre elementele-cheie se numără instalații sonore, vizuale, sculpturi, cât și o expoziție temporară gândită și curatoriată de MARe, numită „Castelul destinelor încrucișate.’’ Astfel, festivalul de la Conacul Udriște Năsturel va fi nu doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru publicul să descopere arta contemporană românească. Expoziția propusă și curatoriată de

Biz Sustainability Summit debutează pe 22 mai, la București

  Biz organizează primul summit de sustenabilitate din România: Biz Sustainability Summit . Sub motto-ul „ BE THE CHANGE ”, acesta debuteaza luni, 22 mai, de la ora 10:00, la Grand Hotel Bucharest. Biz Sustainability Summit va aduce în fata publicului sesiuni inspiraționale, dar și prezentări aplicate ale unor strategii care funcționează. Invitați din toată țara, dar și din străinătate, vor discuta aplicat despre cum deciziile de acum pot modela viitorul  într-o direcție corectă. Brandurile și companiile sustenabile formează o comunitate de lideri inspirați care stimulează inovația în mediile de business din care fac parte, pentru a oferi noi valori și perspective. Astăzi, a face lucruri punctuale în domeniul sustenabilității nu mai este suficient. Importantă este gândirea strategică pe termen lung, iar asta înseamnă ca toți cei implicați să asculte cu adevărat problemele societății. La Summit se va vorbi despre sustenabilitate dintr-o nevoie concretă, dar și grijă pentru viitor.

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d