Treceți la conținutul principal

De Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi: Ia, uite, cum curg „like”-urile! Și „inimioarele”, și „grijă”, iar eu dau cu „hate”…

 


Sunt furios la gândul că unii oameni din lista asta de prieteni se vor bucura când vor citi următoarele rânduri (nu, n-am făcut Covid <<sic!>>, iar mama a trecut cu bine de operația de cataractă <<după trei ore în care doctorița încerca să-i facă inima să nu mai sară atât de tare>>).

Nu blestem, dar... se lipește. Nu degeaba Micaela de Carrera, fata mea, are origini rome. Străbunica era vraci, vrăjitoare alea-alea... Și să știi că mușc dacă sunt provocat, asemeni Gretei.

Bun...

Azi e Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. E și ziua mea. La Mulți Ani, mie!

2021. Un an în care am fost o putoare în ochii celorlalți pentru că am avut grijă de mine și am renunțat la joburi solicitante psihic.

De câte ori mi-am dat demisia? Well, cam de vreo trei ori, pentru că al patrulea contract nu a mai produs efecte. Managerița de acolo m-a întrebat care mi-e handicapul. I-am răspuns – tulburare afectivă bipolară, iar replica ei m-a lăsat mut: Să nu ne încurci, Mihai! Fuck you!

 

Tulburarea afectivă bipolară, probabil ca orice altă boală – care se vindecă sau nu – îți impune niște restricții. Le depășești? Zbang! O manie! Te crezi de neatins? Zbang! O depresie (“sister”, depresia nu e pentru domnișoare, cum îmi spuneai când am revenit la serviciu, după ce am fost externat din spital).

 

Despre lanțurile de retail care au cotă de CSR să angajeze persoane cu dizabilități, am să tot spun că în principiu ideea e faină, dar atât timp cât posturile deschise vor fi doar pentru oamenii cu studii medii, o parte se va simți lăsată în urmă.

O felicit pe Oana Țoiu pentru ideea de a deschide Camera Deputaților și persoanelor cu dizabilități prin organizarea primului concurs de angajare dedicat nouă. Bună organizarea, problemele logistice s-au depășit cât de cât repede, iar proba scrisă a constat în 30 de întrebări grilă (grila a fost cerută de candidați). Din păcate, punctajul pe care trebuia să îl obțină un candidat pentru a trece la proba interviului nu a fost luat nici de mine și nici de cealaltă concurentă (totuși, m-am bucurat sincer că am depășit 50 de puncte :P )

 

Bravo, Oana! (sunt eu, băiatul care lucra la Revista Cariere și își dorea din tot sufletul un parteneriat media cu TEDx Bucharest). Continuă pe drumul ăsta. Și eu am speranța că 2022 va fi mai puțin tumultuos și cu continuitate profesională.

 

Da, sunt bucuros pentru că an de an simt că lucrurile se schimbă în bine la comisiile de handicap de la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor. Simt mai multă empatie din partea echipelor de acolo și mai puține bețe-n roate.

 

Deja s-a făcut ora 9 p.m. Vine Revelionul? Aveți planuri? Să beți un cuba libre și pentru mine, iar la 12 noapte să ciocniți cu Prosecco (eu o să am șampanie pentru copii).

 

Mă duc să-mi iau pastilele („dacă nu-ți iei pastilele, îmi dai în cap?”)

 

Draga mea, te-am pupat! („păstrează un ton profesional!”).

 

Poza e dintr-o după-amiază de acum câțiva ani, la Avincis, văzut de Daniel Nicolae.

PS: Don’t forget to buy my book – Single & Fabulous. Fericire ROGVAIV –  [Micaela De Carrera], Editura Fractalia.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si