Treceți la conținutul principal

De Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi: Ia, uite, cum curg „like”-urile! Și „inimioarele”, și „grijă”, iar eu dau cu „hate”…

 


Sunt furios la gândul că unii oameni din lista asta de prieteni se vor bucura când vor citi următoarele rânduri (nu, n-am făcut Covid <<sic!>>, iar mama a trecut cu bine de operația de cataractă <<după trei ore în care doctorița încerca să-i facă inima să nu mai sară atât de tare>>).

Nu blestem, dar... se lipește. Nu degeaba Micaela de Carrera, fata mea, are origini rome. Străbunica era vraci, vrăjitoare alea-alea... Și să știi că mușc dacă sunt provocat, asemeni Gretei.

Bun...

Azi e Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. E și ziua mea. La Mulți Ani, mie!

2021. Un an în care am fost o putoare în ochii celorlalți pentru că am avut grijă de mine și am renunțat la joburi solicitante psihic.

De câte ori mi-am dat demisia? Well, cam de vreo trei ori, pentru că al patrulea contract nu a mai produs efecte. Managerița de acolo m-a întrebat care mi-e handicapul. I-am răspuns – tulburare afectivă bipolară, iar replica ei m-a lăsat mut: Să nu ne încurci, Mihai! Fuck you!

 

Tulburarea afectivă bipolară, probabil ca orice altă boală – care se vindecă sau nu – îți impune niște restricții. Le depășești? Zbang! O manie! Te crezi de neatins? Zbang! O depresie (“sister”, depresia nu e pentru domnișoare, cum îmi spuneai când am revenit la serviciu, după ce am fost externat din spital).

 

Despre lanțurile de retail care au cotă de CSR să angajeze persoane cu dizabilități, am să tot spun că în principiu ideea e faină, dar atât timp cât posturile deschise vor fi doar pentru oamenii cu studii medii, o parte se va simți lăsată în urmă.

O felicit pe Oana Țoiu pentru ideea de a deschide Camera Deputaților și persoanelor cu dizabilități prin organizarea primului concurs de angajare dedicat nouă. Bună organizarea, problemele logistice s-au depășit cât de cât repede, iar proba scrisă a constat în 30 de întrebări grilă (grila a fost cerută de candidați). Din păcate, punctajul pe care trebuia să îl obțină un candidat pentru a trece la proba interviului nu a fost luat nici de mine și nici de cealaltă concurentă (totuși, m-am bucurat sincer că am depășit 50 de puncte :P )

 

Bravo, Oana! (sunt eu, băiatul care lucra la Revista Cariere și își dorea din tot sufletul un parteneriat media cu TEDx Bucharest). Continuă pe drumul ăsta. Și eu am speranța că 2022 va fi mai puțin tumultuos și cu continuitate profesională.

 

Da, sunt bucuros pentru că an de an simt că lucrurile se schimbă în bine la comisiile de handicap de la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copiilor. Simt mai multă empatie din partea echipelor de acolo și mai puține bețe-n roate.

 

Deja s-a făcut ora 9 p.m. Vine Revelionul? Aveți planuri? Să beți un cuba libre și pentru mine, iar la 12 noapte să ciocniți cu Prosecco (eu o să am șampanie pentru copii).

 

Mă duc să-mi iau pastilele („dacă nu-ți iei pastilele, îmi dai în cap?”)

 

Draga mea, te-am pupat! („păstrează un ton profesional!”).

 

Poza e dintr-o după-amiază de acum câțiva ani, la Avincis, văzut de Daniel Nicolae.

PS: Don’t forget to buy my book – Single & Fabulous. Fericire ROGVAIV –  [Micaela De Carrera], Editura Fractalia.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...