Treceți la conținutul principal

Expoziție foto la 2/3 Galeria: de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului

 


Vernisată vineri, 10 decembrie, începând cu ora 17:00 la 2/3 Galeria (Str. Franceză Nr. 4 București), expoziția fotografică"de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului" semnată de artista Victoria Păunescu cuprinde peste 33 de lucrări fotografice, prezentând publicului o explorare poetică prin intermediul unei colecții de momente și imagini.

Expoziția reprezintă o incursiune fotografică despre locuri reale cioplite în timp, întipărite în memorie, impregnate pe retină și celuloid. La vernisaj, dar și pe tot parcursul expoziției sunt așteptați iubitorii de fotografie, pasionații de artă și frumos, și de asemenea cei care vor să descopere o altă lume printre fotografii, culori și stări.

De acolo de unde încă poți vedea curbura pământului, este un loc nici prea jos nici prea sus de unde simți briza mareei concomitent cu orbitoarea albețe a zăpezii în timpul unui răsărit de lună”, declară Claudia Retegan – fondator și curator al 2/3 Galeria.

Fotografia unui portret de pe ecranul telefonului, muștele care într-o seară de vară par a fi licurici zburând în jurul felinarului, o familie de pescari navigându-și barca printre reflecțiile norilor la asfințit, sunt doar câteva cadre care invită publicul la o călătorie interioară vibrantă și pe alocuri melancolică.      

“Mișcarea discretă a zborului aleator a porumbeilor este asociată cu fotografia unei naturi statice din bucătărie în care aglomerarea obiectelor metalice de la oale, ibric, sită, solnițe, grătar și cuțite mimează zborul dezorganizat prin distribuția ilogică a obiectelor. O stare de imponderabilitate marchează multe dintre fotografiile expoziției. Titlul <<de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului>> implică o stare de melancolie optimistă făcând aluzie la un loc care, deși distant, rămâne în continuare accesibil”,  a adăugat Claudia Retegan

Expoziția poate fi vizitată de vineri, 10 decembrie 2021, până duminică, 9 ianuarie 2022, la 2/3 Galeria. Programul de vizitare al expoziției este cuprins în intervalul orar 12.00 – 20.00.

Accesul la vernisaj dar și pe toată perioada expoziției și se face în baza certificatului verde. 

Evenimentul este susținut de partenerul principal al expoziției ICCO Systems.

2/3 Galeria este o galerie tânără de artă fondată în București ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie în București, unde, în premieră pentru România au fost expuse lucrările artistului american John Divola.

 

Event Facebook: “de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământuluihttps://www.facebook.com/events/204484845205783


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...