Treceți la conținutul principal

Open call: Rezidența digitală Playwrights Ground: Se caută proiecte dramaturgice de teatru contemporan

 


Autorii de teatru emergenți care doresc să-și perfecționeze scrisul pentru scenă în cadrul unei rezidențe digitale sunt invitați să aplice la Playwrights Ground.  

Proiectul Playwrights Ground a fost inițiat de dramaturgii Gabriel Sandu și Elise Wilk și își propune să contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea dramaturgiei noi.

Playwrights Ground urmărește crearea unei rețele de suport între dramaturgi în cadrul căreia să se dezvolte proiecte personale care să ne dea speranță în viitor. Astfel, dramaturgii interesați sunt invitați să trimită o propunere de text în care, indiferent de tema abordată, să se întrevadă o viziune optimistă asupra lumii.

Până pe 20 mai 2022, așteptăm o prezentare a proiectului (max. o pagină) alături o scenă de monolog/dialog reprezentativă din portofoliu și un CV pe emailul playwrightsground@gmail.com.

În urma apelului, vor fi selectați patru dramaturgi care își vor dezvolta textele în cadrul unor sesiuni mentorate de autorii dramatici Elise Wilk, Maria Manolescu, Gabriel Sandu și Bogdan Georgescu și vor avea ocazia să primească feedback de la regizori și actori profesioniști.

La finalul procesului de lucru, textele vor fi prezentate în cadrul unor lecturi performative hibrid on/offline, în funcție de specificul proiectelor, și publicate în cadrul unui volum digital pe Liternet. De asemenea, dramaturgii selectați vor lucra, la rândul lor, în sesiuni online cu liceeni care își doresc să scrie teatru și pe care îi vor selecta în urma unui apel de proiecte desfășurat în lunile iulie-august.

Rezidențele digitale vor fi remunerate.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 1 iunie 2022. Perioada de rezidență va avea loc între 5 iunie și 15 iulie 2022.

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...