Treceți la conținutul principal

Se caută profesorii digitali ai anului


Prin concursul „eProfesor”, Samsung Electronics România invită profesorii să creeze conținut digital pentru ore și să acceseze informații și recomandări ce pot stimula creativitatea și implicarea elevilor la clasă. Proiectul face parte din programul “Smart Classroom”, o soluție dedicată unui mediu educațional interactiv, interesant şi colaborativ.

„Credem într-un mediu interactiv în care procesul de predare și învățare include conţinut digital, accesibilitate sporită, acces la o multitudine de platforme, instrumente şi informaţii. Tocmai de aceea dorim să le propunem profesorilor și elevilor să se alăture călătoriei noastre printre beneficiile unei clase smart. Dorim să încurajăm interesul pentru educație digitală și invităm profesorii să creeze conținut digital propriu pe platforma www.smart-classroom.ro. Prin proiectul pilot “eProfesor” ne propunem să identificăm și să susținem prin intermediul instrumentelor digitale pe acei profesori care, în beneficiul elevilor, sunt pregătiți să integreze resurse interactive în timpul orelor de curs”, a declarat Sabina Ştirb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager SEE, în cadrul Samsung Electronics România.

Concursul este dedicat atât profesorilor de gimnaziu, cât și celor de liceu, iar lecțiile interactive ce intră în concurs vor fi cele aplicabile din programa școlară pentru clasele I – XII.

Între 16 și 30 mai, competitia „eProfesor” va fi prezentată în școli din București, Iași și Constanța, urmând ca jurizarea să se desfășoare în perioada 15 iunie – 30 iunie. Lecțiile introduse pe platforma www.smart-classroom.ro sunt analizate de un juriu prezidat de jurnalistul, scriitorul și omul de televiziune Alexandru Mironov. Din juriu fac parte conf. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității București, prof. dr. Florin Munteanu, președintele Centrului pentru Studii Complexe Emil Dragotă, profesor de istorie-geografie și blogger de tehnologie și prof. dr. Ioana Melnic, inspector școlar general adjunct.

Samsung dorește să încurajeze interesul pentru educație digitală și accesul la informații și resurse ce facilitează crearea de conținut digital propriu destinat folosirii la clasă.  

Lecțiile interactive ce vor fi considerate câștigătoare folosesc resurse digitale, facilitează dialogul între profesor și elevi, pot fi folosite la școală, dar și acasă de către elevii care vor să își îmbogățească cunoștințele și pot spori creativitatea și implicarea elevilor la clasă.

Concursul „eProfesor” este organizat împreună cu reprezentanții publicației „Știință și Tehnică” și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...