Treceți la conținutul principal

Dacă e iulie, e luna fără plastic


Iulie fără Plastic revine anul acesta pentru o nouă ediţie ce se va desfăşura în perioada 1-31 iulie 2019. A treia ediție începe în forță! Workshopuri pentru copii, adulți, abordarea integrată a plasticului, legislație international, prezentarea unei vieți sustenabile fără plastic și acțiuni de ecologizare se numără printre evenimente dezvoltate de echipa Iulie fără Plastic în următoarele săptămâni.

Organizatorii își propun să crească gradul de conștientizare al oamenilor privind poluarea cu plastic de unică folosință și să îmbunătățească procesul de reciclare. De asemenea, se dorește identificarea principalele nevoi, lipsuri, probleme, provocări și neputințe ale unui stil de viață fără plastic și construirea unei comunități active ce se implică în protecția mediului și în dezvoltarea sustenabilă.
Nici în acestă ediție, echipa Iulie fără Plastic nu dezamăgește și vine cu un program plin de activități atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Așteptați-vă, așadar, la evenimente și workshop-uri care vor avea loc pe parcursul lunii iulie în diferite locații din București. Programul actualizat poate fi găsit pe pagina de Facebook – Iuliefără Plastic.

Despre  IULIE FĂRĂ PLASTIC:
 #PlasticFreeJuly este o mișcare internațională care a pornit din Australia în 2011. Anual, peste 2 milion de oameni din 130 de țări se alătură mișcării.
 În 2017, 3 voluntare (Emilia Priceputu, Corina Ciurea și Simona Pop) au realizat o variantă locală a acestei mișcări, #IulieFărăPlastic, îmbinând stilul lor de viață low waste cu dorința de a proteja mediul și cu nevoia de a crea comunități active și implicate în viața societății bucureștene. De la an la an, grupul de voluntari a crescut alăturându-se un număr divers de oameni de diferite vârste și medii sociale preocupați cu traiul sustenabil.

În cele două ediții ale proiectului, au avut loc peste 35 de evenimente pentru adulți și copii. Am organizat:
-      ateliere de reciclare creativă și lecturi pentru copii;
-      instalații interactive și discuții despre consumul excesiv de plastic și impactul negativ asupra mediului;
-      prezentări despre ce înseamnă un trai zero waste, cosmetice homemade, slowfashion, minimalism;
-      permacultura și ateliere de nutriție;
-      lecturi, documentare și dezbateri cu experți despre probleme de mediu.

Proiectul a avut și o latură activistă prin acțiuni de ecologizare a unui maidan urban și acțiuni de awareness în supermarketuri privind consumul excesiv de pungi din plastic. Au fost implicate instituții publice precum Biblioteca Metropolitană, Muzeul Literaturii Române, Radio România Cultural, Smart FM, asociații și ONG-uri: Zero Waste România, Roabă de Cultură, Uleiosul, Herbaris, La Stupină și numeroși bloggeri: Mămica Urbană, Cristina Oțel, Natalia Dabija, Irina Bartolomeu etc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...