Treceți la conținutul principal

Mamografii gratuite cu aparatură de ultimă generație la Complexul Multifuncțional Caraiman


Cel mai performant mamograf din țară a fost inaugurat astăzi, 24 septembrie, la Complexul Multifuncțional Caraiman, în prezenţa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache. Noua aparatură realizează mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România, în anul 2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuri de cancer mamar. De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor din Sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman a achiziţionat un mamograf de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot realiza mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.

"Complexul Multifuncțional Caraiman este o investiție cu care ne mândrim și care sperăm să constituie un exemplu de bune practici. În primul rând, Complexul Caraiman înseamnă oamenii care lucrează aici pentru semenii lor, pentru cetățenii Sectorului 1. Aici veți găsi numai specialiști cu suflet mare!", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.
Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din Sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în Sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite în baza cărţii de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

În paralel, în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman, se desfăşoară și o campanie de depistare a cancerului de col uterin din stadiu incipient. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot efectua gratuit atât testul de Babeș-Papanicolau, cât și examene specifice.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din Strada Caraiman 33A, Sector 1 sau sunând la numărul de telefon 021/224.40.73.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...