Treceți la conținutul principal

Peste 800 de femei din Sectorul 1 și-au făcut gratuit mamografie sau testul Babeș Papanicolau la Complexul Multifuncțional Caraiman


Primăria Sectorului 1 le reamintește femeilor din Sectorul 1 că își pot face gratuit mamografii și teste Babeș Papanicolau la Complexul Multifuncțional Caraiman. De aceste servicii beneficiază gratuit toate femeile din Sectorul 1, indiferent de venit.

În primele două luni de la inaugurarea celui mai modern mamograf din țară, 324 de femei din Sectorul 1 și-au făcut  gratuit această investigație.  Mai mult, în cadrul Centrului s-au realizat 40 de ecografii mamare.

De asemenea, de la începutul lunii septembrie, 511 doamne și domnișoare din Sectorul 1 au apelat la serviciile Complexului Caraiman pentru a-și realiza gratuit Testul Babeș Papanicolau.

Mamografiile 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast se fac pe baza actului de identitate și trimiterii de la un medic specialist.

Totodată, de la începutul lunii septembrie, doamnele din Sectorul 1 beneficiază gratuit de testul Babeș Papanicolau. Investigațiile se fac zilnic, de luni până vineri, în baza unei programări prealabile care se poate face fie direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman (Strada Caraiman nr.33 A), fie sunând la numărul de telefon: 021/224.40.73. Specialiștii Complexului Multifuncțional Caraiman recomandă realizarea periodică a testului Babeș Papanicolau pentru depistarea din timp atât a unui eventual cancer de col uterin, dar și  pentru depistarea, la acest nivel, a unei eventuale infecții: bacteriană, virală (HPV) ori parazitară sau fungică.

Este important să înțelegem că este mult mai ușor să previi decât să tratezi o boală, iar o afecțiune descoperită din timp este mult mai ușor de vindecat. Iată de ce consider că inaugurarea la Complexul Multifuncțional Caraiman a celui mai modern mamograf din țară este una dintre cele mai importante investiții pe care am derulat-o la acest centru medical, iar campania de realizare gratuită a testului Babeș Papanicolau este esențială pentru descoperirea din timp a unei afecțiuni grave. Le recomand tuturor femeilor din Sectorul 1 să apeleze cu încredere la serviciile Complexului Multifuncțional Caraiman și să-și facă aici gratuit aceste investigații, pentru o evaluare cât mai promptă și cât mai exactă a stării lor de sănătate”, a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache.
               
17 cabinete medicale dotate cu aparatură de ultimă generație

Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Centrul beneficiază de aparatură de ultimă generație, personal dedicat și de înaltă calificare care asigură servicii medicale, cu precădere, unei categorii de persoane care altfel cu greu ar avea acces la astfel se servicii medicale.

În prezent, Complexul dispune de 17 cabinete medicale, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc.

Tot aici au fost deschise un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18.00 și transportați înapoi la domiciliu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...