Treceți la conținutul principal

IT Dansa, compania de dans invitată la ediția din acest an a Întâlnirilor JTI, la TVR3



Televiziunea Română va difuza pe 1 ianuarie 2020, ora 21:30, pe canalul TVR3, cea de-a XX-a ediție a Întâlnirilor JTI, cu IT Dansa din Barcelona.  Cei mai talentați dansatori ai Institutului de Teatru spaniol interpretează trei piese, aparținând unor importanți coregrafi contemporani: Whim (Capriciu) de Alexander Ekman, In Memoriam de Sidi Larbi Cherkaoui și The Prom (Balul) de Lorena Nogal.

Spectacolul va putea fi urmărit de iubitorii dansului contemporan care nu au fost prezenți în noiembrie 2019, la sala Teatrului Național București, dar și de către cei care vor să-l revadă.

IT Dansa, compania de dans a Institutului de Teatru din Barcelona este o pepinieră de stele în ascensiune, toți dansatorii fiind selecționați după absolvire de mari companii.

„Tinerii dansatori au fost minunați. Am văzut în această seară creații diferite. Cel mai mult mi-a plăcut lucrarea lui Alexander Ekman, care a realizat o coregrafie extraordinar de pasională, cu o tehnică foarte nouă”, a declarat Silvia Ghiață, realizator TV „Lumea dansului”, referitor la spectacolul din noiembrie 2019.

Octavian Saiu, Teatrolog, Profesor Universitar, Secretar General Adjunct al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru: 
„Trei mici bijuterii, care împreună au format un mare eveniment cultural. Un moment de autenticitate, un moment în care e vorba, deopotrivă, despre frumusețea și sinceritatea expresiei corporale, ceea ce e foarte rar în peisajul coregrafiei de astăzi. O seară excepțională sub semnul valorii, calității și încrederii în ceea ce dansul poate să ne transmită, într-o lume atât de haotică”. 

Radu F. Alexandru, doctor în comunicare audio-vizuală, dramaturg și prozator:
„Foarte frumos. A fost extrem de simplu și de sugestiv. Toate cele trei momente de dans au avut o linie de o simplitate surprinzătoare. Au avut linii foarte expresive. O trupă minunată, un spectacol incredibil, de first class, la aniversarea de 20 de ani”. 

Rodica Mandache, actriță: „Un astfel de spectacol e ca o călătorie în străinătate. M-a înduioșat, m-a impresionat, mi-a plăcut coregrafia. E foarte important să știi ce se întâmplă în lume, pentru că suntem legați unii de altii”. 

Lari Giorgescu, actor, dansator: „Am văzut ceva inventiv, ingenios, plin de energie și cu o rigoare strictă. Am avut foarte mult de învățat”. 

De 20 de ani, Întâlnirile JTI aduc în România companii de dans celebre pe care altfel publicul din țara noastră ar fi putut să le vadă doar pe marile scene ale lumii, precum și spectacole prezentate în premieră la București. 

Inaugurate în anul 2000, de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI  au găzduit dansatori, coregrafi și trupe de balet celebre: Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke și Dominique Mercy, în 2017 „Noism”, cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, în 2018 compania de dans „Martha Graham”, iar în 2019 compania IT Dansa, din cadrul Institutului de Teatru din Barcelona. Evenimentul a fost organizat și în acest an de Fundația Art Production, beneficiind de consilierea artistică a Silviei Ghiață.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si