Treceți la conținutul principal

Premiera primului serial de teatru pentru copii din România, Godottino, are loc în această sâmbătă, de la ora 11:00, la Teatrul Godot

 


Teatru Godot lansează o producție originală – Godottino, o provocare adresată tinerei generații, de a fi ‚cool’ prin curiozitatea nativă și ‚smart’ prin alegerile făcute. Un proiect ambițios, Godottiono țintește să contribuie la formarea armonioasă – emoțională și psihologică, a celor mici, promovând prin acest prim episod teatral – „Origini”, conceptul de educație prin cultură, într-un cadru de poveste, în sala de spectacole a Palatului Bragadiru, clădire aflată în patrimoniul cultural al Bucureștiului.

Personajul principal pe care toți cei mici îl vor îndrăgi, și cu care se vor identifica, este Godottino, un copilaș de 9 ani, care are tot felul de curiozități, printre care cea mai interesantă pare a fi robotica. Pasiunea sa pentru știință îl va purta în aventuri haioase, dar nu lipsite de suspans, în timp ce teme actuale cu care societatea se confruntă, precum și posibilele soluționări, sunt schițate și adresate în contextul evoluției relației dintre micuțul Godottino și cei apropiați lui.

O piesă de teatru, atât pemtru copii, cât și pentru părinți, Godottino nu doar observă contextul social, ci propune soluții pentru rezolvarea unor tensiuni și situații, care pot apărea adesea, atât în mediul familial, cât și in relațiile cu prietenii, colegii și profesorii de la școală.

Subiecte precum relațiile de prietenie și sentimentele mai mult sau mai puțin pozitive asociate acestora, mediul înconjurător și sustenabilitatea, tehnologia și folosirea ei într-un context pozitiv, relația câteodată tensionată cu părinții, dar și cât este ea de importantă pentru sănătatea emoțională,  sunt doar câteva din temele ce vor fi abordate în acest serial de teatru pentru copii, recomandat celor intre 5 – 12 ani.

Cei mici vor învăța că ‚minciuna are picioare scurte’ și niciodată rezultate pozitive, vor vizita concepte importante pentru dezvoltarea și transformarea lor în adulți responsabili, dar și teme precum incluziunea, acceptarea, conștiința faptului că deciziile lor au întotdeauna consecințe, pe care trebuie să și le asume sănătos, indiferent de rezultatul mai mult sau mai puțin armonios.

Invitația lui Godottino este următoarea: „Eu sunt Godottino și am 9 ani. Da, da, cu tine vorbesc, cu tine care citești acum aceste rânduri. Sunt elev și îmi place tare mult știința. Mai exact robotica, dar nu numai, pentru că eu sunt tare curios. Câteodată, prietenii mei spun că sunt enervant de curios. Dar ce să fac dacă nu mă pot abține și vreau tot timpul să aflu lucruri noi? Așa sunt eu. De aceea întrebarea mea preferata este...de ce. Și a ta? Cool! Atunci vrei să fii lângă mine și să trecem împreună prin toate aventurile pe care ți le-am pregătit? O să fie super fun. Vom învăța împreună despre cum a fi deștept este cool, despre ce putem face pentru a ajuta mediul înconjurător. Vom afla că minciuna nu ne aduce nimic bun, despre cum să facem fata bullyngului, despre incluziune și acceptare. Vom descoperi cum calculatorul ne poate fi prieten și nu dușman. Și nu în ultimul rând, vom descoperi ce înseamnă familia și prietenia, cum fără ele ne este imposibil sa mergem mai departe, să evoluam. De aceea îți propun să-mi fii alături și să devenim prieteni. Vrei?”

Premiera primului serial de teatru pentru copii din România, „Godottino – Origini”, va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 11:00, în noua locație a Teatrului Godot, aflat acum în incinta Palatului Bragadiru, din Calea Rahovei nr. 147-153.

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 11:00.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa online, de pe site-ul Teatrului Godot.

Scenariul și regia: Gina Lazăr                          

Distribuție: Andrada Fuscaș, Ana Maria Pop, Andreea Șovan, Vlad Brumaru, Vlad Ionuț Popescu/ Valentin Paraschivu.



Pentru a fi la curent cu aventurile lui Godottino urmăriți: YouTube, Facebook, Instagram, TikTok.

După spectacol, sunteți invitați în grădina Palatului Bragadiru pentru un Family Brunch și o expoziție de robotică organizată de Universitatea de Robotică București. Organizatorii au pregătit și alte activități distractive și educative, precum si un photo corner special, unde copiii vor putea să-l cunoască pe Godottino și să participe la o sesiune de autografe pe baloane modelante.

Teatrul Godot s-a deschis în anul 2010 pe strada Blănari nr. 18, sub numele de Godot Cafe Teatru. Este un spațiu dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente. Inițiativa manifest a Teatrului Godot este de a promova spectacolele independente, contemporane și puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza este aceea de a pune în scenă spectacole pe toată perioada anului pentru a dezvolta un fenomen organic de cunoaștere atât a tinerilor actori, cât și de subliniere a necesității existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...