Treceți la conținutul principal

Răzvan Stoica și vioara Stradivarius din 1729, pe scena Palatului Bragdiru din București

 


Recitalul extraordinar face parte din Turneul Internațional Stradivarius Opera, iar vioara Stradivarius Ex-Ernst 1729 și virtuozitatea violonistului român Răzvan Stoica, acompaniat la pian de Andreea Stoica, vor putea fi ascultate intr-un palat cu aer interbelic din inima Bucureștiului.

Aclamați pe scene prestigioase din intreaga lume, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica revin în România cu ocazia Turneului Internațional Stradivarius Opera, miercuri, 12 octombrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru din București.

Opera și muzica de cameră își dau întâlnire într-un palat fondat în anul 1905, o clădire de patrimoniu a orașului București,  iar sunetul inconfundabil al viorii Stradivarius datată în 1729 va răsuna pe scena Palatului Bragadiru,  în cadrul unui eveniment cultural de excepție, unde Răzvan Stoica își va etala măiestria în mânuirea arcușului, acompaniat la pian de sora sa, Andreea Stoica.

Artiștii doresc să aducă pe scenă două lumi care nu se întâlnesc în mod normal – opera și muzica de cameră. De-a lungul timpului, ariile operelor au constituit o importantă sursă de inspirație pentru compozitorii care și-au dorit să scrie piese de virtuozitate pentru instrumente, sau au căutat să împrumute sonoritatea vocii umane, viorii.

Pentru publicul de operă această întâlnire va fi o nouă ocazie de a fredona în gând versurile operelor știute și iubite, iar pentru publicul de muzică de cameră, o nouă ocazie de a admira măiestria celor care au folosit aceste momente lirice pentru a atinge noi culmi ale agilității îmbinate cu sensibilitatea specifică operelor.

Turneul Internațional “Stradivarius Opera” – program concert 70 min

Niccolò Paganini – Introducere și variațiuni “I Palpiti” de G. Rossini

Bizet/Waxman – Fantezia “Carmen”

P.I. Tchaikovsky – Aria lui Lenski din Opera Evgheni Oneghin.

J. Massenet – “Meditație” din opera Thaïs 

I. Stravinsky – Suita “Pulcinella”

Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex – Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Din 1996 cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia. 

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrului, dar și pe platformele de ticketing - Bilete.ro, Iabilet și Eventbook.

Categorii bilete:

Bilet simplu | 90 lei

Bilet Front Seat | 120 lei

Bilet The Palace Experience | 290 lei

www.teatrulgodot.ro  www.palatulbragadiru.ro  www.turneulstradivariusopera.ro


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...