Treceți la conținutul principal

Tunurile din Navarone - titlu de colecție, la Warner TV




Lungmetrajul „Tunurile din Navarone / The Guns of Navarone” (1961), regizat de J. Lee Thompson, va fi difuzat de Warner TV săptămâna aceasta.

Producția britanică îi are în distribuție pe Gregory Peck, David Niven, Anthony Quinn, Irene Papas și Richard Harris și a fost premiată cu Oscar pentru efecte speciale. Pelicula a primit alte șase nominalizări la premiile Academiei Americane, inclusiv pentru regie și pentru cel mai bun film.
„Tunurile din Navarone” a fost recompensat, între altele, cu două trofee Globul de Aur - pentru cel mai bun film-dramă și pentru cea mai bună coloană sonoră, semnată de Dimitri Tiomkin, care a fost nominalizat și la premiile Grammy.  

Ecranizarea romanului omonim bestseller al lui Alistair MacLean, adaptată pentru marele ecran de Carl Foreman (cunoscut și pentru „Bridge on the River Kwai”), are în prim-plan o echipă alcătuită din soldați ai Aliaților care este trimisă în 1943 într-o misiune imposibilă: să ajungă pe o insulă grecească ocupată de naziști și să distrugă două tunuri cu rază lungă de acțiune care împiedică eliberarea a 2.000 de soldați britanici.

Insula Navarone este fictivă, iar printre figuranții din scena turnată la tavernă se numără câțiva membri ai familiei regale a Greciei care au vizitat platourile de filmare în acea zi.

„Este cel mai neobișnuit film în care am jucat”, spune însuși Gregory Peck în prezentarea oficială a filmului. Actorul îl descrie ca fiind plin de acțiune și de emoție, „o poveste a unor oameni - fiecare cu frici și conflicte personale, cu momente de triumf și tandrețe”.

Promovat la momentul lansării ca „probabil cel mai captivant film pe care îl veți vedea vreodată”, lungmetrajul „Tunurile din Navarone” va putea fi urmărit pe 5 octombrie, de la ora 21:00, la Warner TV.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...