Treceți la conținutul principal

Youth Hub sau divizia de tineret a Fundației Romanian Angel Appeal care apropie tinerii și îi ajută să se dezvolte

 


De mai bine de un an, Fundația Romanian Angel Appeal, împreună cu NRC - Consiliul Norvegian pentru Refugiați, și cu partenerii săi, oferă tinerilor din București contexte de socializare, creștere și procesare a provocărilor din adolescență și tinerețe la Youth Hub.

Încă de la început, centrul de tineret și-a propus să devină un spațiu sigur pentru tineri - la acel moment pentru adolescenții ucraineni a căror provocare era procesarea traumei războiului. Cu ateliere de educație non-formală, integrare lingvistică și diferite contexte de socializare, Youth Hub a început ușor să crească, forma sa finală fiind puternic inspirată de modelul estonian. 

Odată cu mutarea în noua casă de pe Strada Tunari, nr. 16, centrul capătă o valență diferită și se transformă în divizia de tineret a Fundație RAA, cu activități, ateliere, programe și alte asemenea cu, pentru și despre tineri, indiferent de naționalitate.

"Să lucrez la Hub mi-a dat un sentiment de apartenență și m-a făcut să mă simt văzută. De asemenea, mi-a permis să evadez puțin din situația actuală din Ucraina. Aștept cu nerăbdare să vin la Hub pentru că învăț mereu ceva nou, de exemplu despre abilitățile mele creative și cele de social media. Ce îmi place să fac la Hub este să să sprijin tinerii care vin aici și să le dau același sentiment de apartenență la hub ca și mine”, afirmă Nadia Sobh, Youth Worker (en. Lucrător de tineret)

În primele luni ale anului 2023, la Youth Hub s-au desfășurat, pe lângă ateliere zilnice de educație non-formală, și vizite de studiu, întâlniri și reuniuni (fie cu membrii ai societății civile, fie cu lucrători de tineret naționali sau internaționali), întâlniri de lucru, inclusiv întâlniri de lucru ale jurnaliștilor ucraineni, aniversări sau evenimente tematice (precum aniversarea de un an a Youth Hub-ului). 

Pe lângă toate acestea, Youth Hub crează o rețea de prietenie, solidaritate și suport, căci încurajează constant tinerii să iasă din zona de confort, îi provoacă, dar îi și susțin, alături de ei fiind constant alți tineri, anume lucrătorii de tineret ai Fundației sau voluntarii. 

"Am înțeles că am construit ceea ce ne-am propus într-o după-amiază, foarte recent, când am văzut la Hub un puști completând o scrisoare de intenție pentru facultate la un calculator, două tinere pregătind sandvișuri în colțul opus și discuții animate pe canapea, asemănătoare atelierelor de debate. La subsol, se desfășura un campionat de biliard.

Ce m-a bucurat cel mai mult a fost autonomia și libertatea de exprimare și alegere pe care o arăta fiecare dintre cei prezenți acolo - anul trecut, tinerii se temeau cumva să ocupe spațiul și să se exprime. Astăzi, sunt prezenți nu doar în viețile lor. Anxietatea de la început a căpătat ușor o nouă formă și e uimitor cât de mult reușesc să se deschidă, odată ce ajung aici”, completează Simina Dumitrache, personal din centrul de tineret. 

Pe lângă componenta de integrare prin dezvoltarea competențelor cheie pentru care militează echipa Fundației RAA care gestionează Youth Hub-ul, un accent important este pus și pe dezvoltarea abilităților prin cursuri acreditate, precum cele lingvistice sau cursuri acreditate ECDL.

Până la finalul acestui an, 75 de tineri ucraineni vor beneficia de cursuri gratuite de limbă română și limbă engleză și 60 de tineri ucraineni vor obține un certificat de recunoaștere europeană a competențelor de lucru pe calculator prin permisul ECDL. 

Activitatea Youth Hub-ului poate fi urmărită pe Instagram, pe pagina @youthhubraa


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si