Treceți la conținutul principal

Dans fonic cu un twist



„Bună dimineața, dragi telespectatori! Scanați codul QR din stânga mea și dreapta dumneavoastră ca să vedeți ce vă rezervă astrele pentru astăzi.

Vibrația zilei este 1, număr maestru, și o să vă iasă toate din plin, chiar și ochii din orbite.

Dar să vedem ce ne-au pregătit în week-end-ul care se încheie, la Asociația Hearth / Casa KERIM din București, Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu. Mă vor ajuta colegii mei mai umblăreți, Mihai și Luci”.

 - Bună dimineața, Netișor! Să-ți povestim cum ne-am petrecut seara de vineri, 23 februarie 2024. După ce am mâncat în centrul Capitalei, lângă Librăria Eminescu, la locanta Luca, și ne-am potolit mațele, am pornit spre Strada Parfumului Nr. 19, să le ținem pumnii unor artiști pe care îi simpatizăm foarte tare, la premiera „Tura de noapte”.

Netișor, nu știm  sub ce zodii s-au născut sau ce ascendent au, însă trebuie să fie ceva de foc, de pământ, de apă, de nisip, de valuri, de dans,  de trăit, de simțit, zâmbit și scris.

„Mihai și Lucian, dar concret, ce ați văzut?

Netișor, nu doar că am văzut, dar am și auzit. Un spectacol de dans fonic e o premieră pentru acest loc, dar și pentru noi.

„Timpul ne presează. Vine publicitatea peste noi, băieți!

Regia, mai dă-ne timp. Ce atâta reclamă la Prostamol și Pepsi Zero. Vrem cultură, altfel... altfel ajungem roboței. Muzica, spun eu, e cea a inimii care pulsează, oferă speranță și acompaniază vocile redate ale personajelor care vor să fie îngrijite, vor să găsească pe cineva care să-i pese de ei/ele, să fie iubite și să le ofere speranță. Speranța că viitorul este unul mai bun și optimist, fără pierderi totale (mergeți să vedeți despre ce este vorba).

Aflat la al doilea spectacol, Mihai Ivașcu țese într-o oră și zece minute un univers. Mie mi-a amintit de cartea lui Nick Hornby, „Turnul Sinucigașilor”.

Conceptul, direcția artistică, coregrafia și interpretarea le aparțin dragilor noștri Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu care formează un “tango contemporan”.

Felicitări tuturor!

Neti, înapoi la tine!

Echipa este completată de:

Light design: Vlad Benescu

Sound design: Lala Misosniky

Masterizare: Studio 48-50

Intervenții voci: Jean-Lorin Sterian și Robert Balan

Co-producție: Asociația Hearth/ Casa Kerim

Spectacol co-finanțat prin platforma Theatre in Palm în cadrul Local Theatre Lab

Afiș: Andrei Stan

Mulțumiri: Razvan Bumbes și Ștefan Stanciu.

 

Foto: Lucian Dumitrescu.

Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.




 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DWMT la CONAC, festivalul care îmbină arta contemporană și muzica eclectică pe o moșie plină de istorie

  DWMT la Conac , în colaborare cu POINT , va avea loc pe 8-9 iulie 2023 la Conacul Udriște Năsturel și va fi un festival de două zile, un pic altfel. O îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, pe o moșie plină de castani și flori, care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. DWMT la Conac aduce împreună cu POINT o experiență nouă și inedită pentru publicul din România, care caută să experimenteze ceva diferit. Acest eveniment este o combinație de artă, new media și muzică eclectică, menite să ofere o nouă perspectivă asupra entertainmentului. Printre elementele-cheie se numără instalații sonore, vizuale, sculpturi, cât și o expoziție temporară gândită și curatoriată de MARe, numită „Castelul destinelor încrucișate.’’ Astfel, festivalul de la Conacul Udriște Năsturel va fi nu doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru publicul să descopere arta contemporană românească. Expoziția propusă și curatoriată de

Biz Sustainability Summit debutează pe 22 mai, la București

  Biz organizează primul summit de sustenabilitate din România: Biz Sustainability Summit . Sub motto-ul „ BE THE CHANGE ”, acesta debuteaza luni, 22 mai, de la ora 10:00, la Grand Hotel Bucharest. Biz Sustainability Summit va aduce în fata publicului sesiuni inspiraționale, dar și prezentări aplicate ale unor strategii care funcționează. Invitați din toată țara, dar și din străinătate, vor discuta aplicat despre cum deciziile de acum pot modela viitorul  într-o direcție corectă. Brandurile și companiile sustenabile formează o comunitate de lideri inspirați care stimulează inovația în mediile de business din care fac parte, pentru a oferi noi valori și perspective. Astăzi, a face lucruri punctuale în domeniul sustenabilității nu mai este suficient. Importantă este gândirea strategică pe termen lung, iar asta înseamnă ca toți cei implicați să asculte cu adevărat problemele societății. La Summit se va vorbi despre sustenabilitate dintr-o nevoie concretă, dar și grijă pentru viitor.

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d