Treceți la conținutul principal

Primul spectacol de dans imersiv la MINA, Museum of Immersive New Art

 


MINA, Museum of Immersive New Art, lansează în premieră pe 12 aprilie, spectacolul de dans imersiv [IN BETWEEN]. Show-ul este conceput și regizat de Bobi Pricop alături de coregraful Filip Stoica, asistat de Simona Dabija, iar coloana sonoră a fost realizată de Alexei Țurcan. Universul vizual digital a fost semnat de studioul de animație Les Atelieres Nomad.

 

La fel ca toate show-urile expuse până acum, [IN BETWEEN] este o producție marca MINA și este unul dintre principalele proiecte ale acestui an. Spectacolul va fi derulat pe o perioadă de trei luni cu o frecvență de două ori pe săptămână.

Durata va fi de 45 de minute, iar biletele, în valoare de 190 lei, vor fi disponibile pentru achiziționare pe site-ul muzeului.


„Piesa este primul proiect complex pe care îl dezvoltăm în domeniul artelor performative si este rezultatul a ceea ce ne-am propus pentru anul acesta, si anume să explorăm potențialul spațiului în cât mai multe arii artistice. De la bun început ne-am dorit ca MINA să fie mai mult decât un spațiu imersiv, să fie un adevărat pilon cultural plin de inovație care promovează valorile românești”, spun fondatorii MINA.

Reprezentația va pune în scenă zece eroi, respectiv dansatori și acrobați care îi vor purta pe spectatori într-o aventură uluitoare petrecută în mai multe dimensiuni, unde va fi explorată simbioza dintre uman și artificial.

Performerii din cadrul acestui spectacol sunt: Bianca Ardeleanu, Bogdan Zamfir, Denis Bolborea, Dima Roșca, Georgeta Corca, Iulia Lupașcu, Maria-Luiza Dimulescu, Robert Popa, Răzvan Rotaru, Roxana Popa, Simona Dabija, Snopovschi Alexandru și Silviu Mititelu.

„[IN BETWEEN] își propune să ofere publicului o experiență inedită care să îmbine dansul contemporan, acrobațiile și noile tehnologii. Mi se pare absolut excelent că, într-un timp atât de scurt, Muzeul MINA reușește deja să producă spectacole proprii la un nivel de profesionalism și cu o atenție la detalii care m-au impresionat definitiv. Lunile de repetiții și pregătiri alături de echipa de la MINA și echipa artistică a spectacolului au fost o reală bucurie și lucrul ăsta se vede în produsul artistic și va fi resimțit și de către spectatori. Este cel mai minunat sentiment pentru un regizor să vezi cum toată echipa simte potențialul unui proiect și se implică artistic cu încredere și creativitate”, a spus Bobi Pricop.

 

„Noi suntem încântați să lucrăm cu Bobi Pricop, Filip Stoica, Simona Dabija și cu toți cei implicați în acest proiect. Împreună am reușit să dăm naștere unei colaborări fără precedent în spațiul nostru expozițional și cu siguranță ne vom face simțită prezența și mai profund pe scena artelor performative. Acest proiect reprezintă un motiv de mândrie pentru noi întrucât putem să oferim publicului o nouă experiență mult mai dinamică și mai memorabilă prin care vom ridica elementul interactiv la un nou nivel,” afirmă fondatorii MINA.


MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România. Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea.

MINA este un proiect conceput de One Night Gallery și Le Petit. Partenerii proiectului sunt George.BCR, Kaufland România, Epson România, NVIDIA, Schweppes și Logitech.


Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...