Treceți la conținutul principal

Daniel Jones, editorul rubricii Modern Love, te învață să scrii o poveste de iubire la UNFINISHED

 


Daniel Jones, editorul Modern Love, una dintre cele mai citite rubrici din The New York Times, revine la UNFINISHED, în perioada 27-29 septembrie, pentru a susține un workshop de scriere creativă. Cu peste 8000 de povești citite anual, Daniel îi va ghida pe participanți în procesul de scriere a unei povești de iubire în format scurt și le va arăta cât de importante sunt detaliile și onestitatea în cazul unui astfel de text. Scopul acestui workshop este să reamintească oamenilor că dragostea este peste tot în jurul nostru, că ea ne provoacă și transformă, indiferent dacă este vorba de o iubire romantică sau nu. O oportunitate unică de a învăța de la unul dintre cei mai buni editori și de a explora arta de a surprinde esența unui sentiment.

Daniel Jones, a spus despre revenirea lui în România: mă tot întorc la UNFINISHED pentru că e un loc al generozității și al deschiderii la necunoscut. Toți cei care participă sunt interesanți și, mai ales, interesați unii de alții, de viețile lor interioare, de felul în care funcționează lumea”.

UNFINISHED LOVE STORIES - deja tradiție pentru Daniel Jones

Pentru a treia oară consecutiv, Daniel Jones vine în România pentru a citi poveștile de iubire trimise de cei care își doresc să le împărtășească. UNFINISHED LOVE STORIES se întâmplă și anul acesta, iar editorul, alături de echipa organizatorică a festivalului, îi invită pe cei care au o poveste de dragoste reală și nepublicată să o trimită până pe 20 septembrie, la editorial@unfinishedlove.com. Povestea trebuie să fie reală, scrisă în limba engleză, și să aibă maximum 1.500 de cuvinte.

Daniel Jones, alături de Nicoleta Rădăcină, editorul variantei autohtone a rubricii Modern Love, vor selecta cele mai bune eseuri, iar poveștile alese vor fi editate de către aceștia și interpretate live de actori profesioniști pe scena UNFINISHED.

Ce se mai întâmplă la UNFINISHED 2024?

Festivalul se desfășoară în București, într-o oază urbană de 4000 de mp, care cuprinde o seră istorică și o casă de patrimoniu veche de 153 de ani. Timp de trei zile, cei 3.141 de participanți acceptați la festival își vor pune în practică ideile și aspirațiile prin workshop-uri, momente artistice, conversații, instalații imersive, concerte și performance-uri, dar și momente de wellbeing și mult așteptatele reuniuni în jurul mesei.

Pornit din dorința de a-i face pe oameni să înțeleagă valoarea celorlalți în viețile lor, indiferent de cât de diferiți sunt unii de ceilalți, festivalul UNFINISHED aduce sub același acoperiș invitați din diverse discipline. Monika Jiang, community builder, Adelina Toma, fondator al atelierului de slow-fashion ițe urbane, Răzvan Petri și Dan Adamescu, fondatorii Politică la minut, poetul Ben Okri, Alin și Tibi Ușeriu, fondatorii Via Transilvanica și Grace Boyle, artist multisenzorial, sunt o parte dintre invitații celei de-a noua ediții a festivalului UNFINISHED.

Cum poți participa la UNFINISHED?

Unica modalitate de participare în UNFINISHED este prin completarea unei aplicații și a unui proces de selecție realizat de organizatorii festivalului. Aplicația se poate completa pe apply.unfinished.ro

Festivalul UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European. Mai multe detalii despre ediția de anul acesta și mai mulți speakeri sunt anunțați pe https://unfinished.ro/line-up/ și pe paginile de social media ale evenimentului.

Global Partners : MESA | IMPACT CEE

Parteneri strategici:  Banca Transilvania | Lidl

Main sponsors: Metaminds | OMV Petrom | Mastercard | Schweppes

Sponsori: Jidvei | Anagrama Brewery | Lăptăria cu Caimac | Universal Robots | Biodeck | IQOS

Parteneri instituționali: Ministerul Culturii | Universitatea din București | Primăria Municipiului București prin ARCUB

Parteneri: Cărturești | Leroy și Asociații | 360 Revolution | Voxility | Project 1

Parteneri media:  Hotnews | G4Media | Radio România Cultural | Agerpres | IQAds | The Woman | Zelist

Storytelling partners: Inspirators | La Noi Journal

 

UNFINISHED este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție. Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, Virgil Abloh, artista multipremiată, Marina Abramovic, strategul digital din timpul administraţiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.

Fundația Eidos este o organizație non-profit cu sediul în București, România, având ca misiune susținerea și dezvoltarea durabilă a practicilor culturale inovatoare la nivel global și multidisciplinar. Eidos operează la intersecția dintre creativitate, tehnologie, filosofie și antreprenoriat, organizând evenimente, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice.  Printre evenimentele organizate de Eidos se numără festivalul multidisciplinar UNFINISHED, expoziția itinerantă World Press Photo, platforma editorială Unfinished Love Stories și dezbaterile EIDOS Talks.

Editor on-line: Mihai Știrbu.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul meu

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com