Treceți la conținutul principal

EXT. MAȘINĂ. NOAPTE - proiecții speciale + Q&A la București, Timișoara și Cluj

 


Echipa filmului EXT. MAȘINĂ. NOAPTE, scris și regizat de Andrei Crețulescu, va fi prezentă la o serie de întâlniri cu publicul în București, Timișoara și Cluj, în perioada 9-14 septembrie.

Prima proiecție a filmului în București va avea loc pe 9 septembrie, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco. Alături de regizor, vor participa toți cei patru actori din distribuție: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Andi Vasluianu.

Bilete online: Eventbook.

Detalii pe Facebook: https://www.facebook.com/events/3754185501578002

Happy Cinema Vitantis București va găzdui avanpremiera de miercuri, 11 septembrie, ora 19.00, la care vor fi prezenți Rodica Lazăr, Andi Vasluianu, Dorian Boguță și Andrei Crețulescu.

Bilete online: https://www.happycinema.ro/m/ext-masina-noapte-cnmg3314617
Detalii pe Facebook: https://www.facebook.com/events/397091116748829

Joi, 12 septembrie, de la ora 20.15, filmul va fi proiectat la Cinema Muzeul Țăranului. Vizionarea va fi urmată de o discuție cu Rodica Lazăr, Andi Vasluianu, Dorian Boguță și Andrei Crețulescu.

Bilete online:

https://eventbook.ro/film/bilete-ext-masina-noapte?hall=cinema-muzeul-taranului-studio-horia-bernea

Șerban Pavlu și  Andrei Crețulescu vor fi prezenți la Timișoara, pe 13 septembrie, de la ora 20.00, la Cinema Victoria, pentru o proiecție specială în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.

Duminică, 14 septembrie, de la ora 18.00, EXT. MAȘINĂ. NOAPTE ajunge la Cinema Arta Cluj. După proiecție, va avea loc o sesiune online de întrebări și răspunsuri cu o parte dintre membrii echipei.

Bilete online: https://eventbook.ro/film/bilete-ext-masina-noapte?p=142858

Pentru actrița Rodica Lazăr „experiența acestui film este specială - pentru că facem niște lucruri grele și pe care nu le-am făcut până acum”.

„Colaborarea cu Andrei, Rodica, Șerban și Andi e ca o reuniune de familie de Crăciun, după ce ne-am văzut de Paști ultima dată. Acest film ne-a atins pe toți și nu se putea altfel. Iar ce ține de actorie, a fost, într-adevăr, un tur de forță”, completează Dorian Boguță.

 

În opinia lui Șerban Pavlu, filmul „este inedit în toate privințele: felul în care este scris, montat, cast-ul filmului, care face mai multe lucruri, inclusiv personajul meu”.

Noi interpretăm câte trei personaje, dar doar unul dintre ele seamănă foarte mult cu noi, cu ce trăim, câteodată, înainte de a începe filmările. Sunt niște prieteni care discută despre relația lor cu scenariul, cu regizorul și cu ei în general”, spune Andi Vasluianu.

 

„Să fac (încă) un film acești patru actori - doar cu acești patru actori - a fost o plăcere. Sunt niște profesioniști desăvârșiți, dincolo de faptul că sunt talentați și extrem de inteligenți. A fost, în același timp, foarte greu, foarte ușor și foarte frumos” rezumă regizorul Andrei Crețulescu.

EXT. MAȘINĂ. NOAPTE e unul dintre acele filme rare care e greu de descris altfel decât în termeni plastici (...). Bref, avem trei scene principale, filmate în cadru-secvență (dar în maniere și-n formate diferite), în care rolul jucat de actori – the usual suspects: Șerban Pavlu, Andi Vasluianu, Dorian Boguță și Rodica Lazăr – și convenția de gen predominantă se schimbă dintr-o clipă într-alta, nu doar de la o scenă la următoarea, ci și în interiorul fiecărei scene. Însă, poate că cel mai important element în joc este felul în care Crețulescu se alătură unor Radu Jude și Corneliu Porumboiu în faptul că realizează un film despre cum se fac filme.” (Flavia Dima, Films in Frame, iunie 2024).

Andrei Crețulescu a intrat în vizorul criticii în 2015, când scurtmetrajul RAMONA a fost premiat la Cannes, în cadrul secțiunii Semaine de la Critique. Lungmetrajul său de debut, CHARLESTON (2017), a avut premiera mondială în Competiția de la Locarno, a fost prezentat în peste 30 de festivaluri internaționale și a fost un succes de public pe ecranele din România.

O coproducție Kinosseur, Avanpost Media, Wearebasca, lungmetrajul EXT. MAȘINĂ. NOAPTE a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, cu contribuția Procter&Gamble, Flanco, EssenceMediacom România, Conversion Marketing.

Imaginea filmului este semnată de Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, decorurile și costumele de Mălina Ionescu. Inginer de sunet este Alexandru Dragomir, iar Marius Leftărache semnează sound design-ul. Codruța Crețulescu, Vlad Rădulescu și Claudiu Mitcu sunt producători.

Trailerul filmului poate fi urmărit online:


EXT. MAȘINĂ. NOAPTE
va rula din 13 septembrie în cinematografele din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Arad, Sibiu, Oradea, Bistrița, Alba Iulia, Buzău, Huși, Botoșani, Bacău și Craiova. Toate proiecțiile vor avea subtitrare în limba engleză, mai puțin cele de la Cinema Elvire Popesco, unde filmul va rula cu subtitrare în limba franceză.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/extcarnight


Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul meu

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amintirea voas