Treceți la conținutul principal

Minecraft: Filmul înregistrează record de spectatori la cinema

 


Adaptare a celui mai vândut joc video din toate timpurile, aventura Warner Bros. Pictures și Legendary Pictures „Mineacraft: Filmul” depășește toate așteptările și adună în weekend-ul de premieră 125.519 spectatori în fața marilor ecrane, devenind astfel cea mai mare lansare cinematografică a anului 2025, în România.

Cu încasări de 3.890.977 lei în doar câteva zile, filmul cu Jack Black și Jason Momoa în rolurile principale își croiește cărămidă cu cărămidă drumul către succes și cucerește inimile a milioane de copii, dar și adulți nostalgici cu o poveste antrenantă, acțiune cu audiență generală și cele mai populare personaje ale jocului. Producția „Minecraft: Filmul” adaugă în palmares recorduri naționale și la capitolele: „cea mai buna deschidere a unui film-adaptare după joc”, „cea mai bună deschidere pentru un film de-ale lui Jack Black” și „cea mai bună deschidere pentru un film de-ale lui Jason Momoa”.  

Din 4 aprilie doar la cinema, patru rebeli – Garrett „The Garbage Man” Garrison (Momoa), Henry (Hansen), Natalie (Myers) și Dawn (Brooks) – se luptă cu probleme obișnuite atunci când sunt subit atrași printr-un portal misterios în Overworld: o țară cubică și bizară care se hrănește cu imaginație.  Pentru a se întoarce acasă, ei vor trebui să stăpânească această lume (și să o protejeze și de lucruri rele precum Piglini și Zombi) în timp ce se îmbarcă într-o căutare magică alături de un expert creator neașteptat, Steve (Black). Aventura lor îi va provoca pe toți cei cinci să fie curajoși și să își recapete calitățile care îl face pe fiecare dintre ei creativ în mod unic... exact abilitățile de care au nevoie pentru a reveni în lumea reală.

Protagonistul Jack Black relatează: „Am simțit în adâncul sufletului că toți jucătorii din lume abia așteptau filmul. Cred că sunt mulți oameni cărora nu le vine să creadă că, în sfârșit, se întâmplă. Am simțit asta și atunci când am făcut prima postare despre proiect. Era o postare simplă în care spuneam că o să joc în „Minecraft” și aveam o poză cu mine citind cartea „Minecraft pentru începători”. Am primit milioane de like-uri din toată lumea și atunci am știut că o să fie un fenomen. Filmul e important pentru mulți, pentru că este amprenta unei generații. Copiii au crescut cu acest joc, iar acum sunt oameni maturi cu familii proprii. Jocul e parte din lumea noastră, iar acum e super că aducem acest univers la cinema”.

Jason Momoa, actor și producător al filmului, își amintește:  „Cred că e primul meu film live-action de genul intrare într-un univers de joc și se întâmplă să intru în cel mai mare din istorie. A fost o experiență uimitoare. Îl ador pe regizorul Jared Hess, îmi plac la nebunie filmele lui, îmi plac personajele conturate de el, e un om excepțional și aș vrea să colaborăm în continuare. Am acceptat rolul instant, nu aveam cum altfel.”

Creat de Mojang, un mic studio de gaming din Suedia, „Minecraft: Filmul” a devenit fenoment mondial. Începând cu lansarea din 2011, jocul a vândut peste 300 milioane de copii și înregistrează aproximativ 140 milioane de jucători activi în fiecare lună, devenind astfel cel mai vândut joc creat vreodată.

Farmecul jocului îl reprezintă faptul că fiecare jucător are parte de o experiență unică și personală. În timp ce posibilitățile rămân deschise imaginației jucătorilor,  din 4 aprilie filmul aduce pe marile ecrane doar o versiune a aventurii din joc, disponibilă în cinematografele românești în varianta 3D, dublată și subtitrată în limba română.

 

Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...