Treceți la conținutul principal

De-a v-ați ascunselea cu SoNoRo


Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.
Cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo, HIDE&SEEK, începe vineri, 27 otombrie, la Palatul Cotroceni și continuă până la finalul lunii octombrie cu șase concerte în săli consacrate precum: Sala de Marmură a Palatului “Cercului Militar” - sâmbătă, 28 octombrie, Muzeul Național de Artă - luni, 30 octombrie și Sala Radio - marți, 31 octombrie.
Duminică, 29 octombrie, Festivalul SoNoRo invită publicul meloman în jocul de-a HIDE&SEEK, în câteva spații emblematice din oraș și propune seria de concerte Labyrinth, ce debutează la ora 11.00, cu un concert în recent restaurata mansardă a Carului cu Bere, intitulat “Wrong time, wrong place”, continuă la ora 16.00 cu un alt concert, la Arcub – Hanul Gabroveni, “Haydn Sick”, pentru a se încheia la ora 19.00, cu “Gulliver’s Hair”, ce va avea loc la Qreator by IQOS, un spațiu nou și inovativ, destinat industriilor creative.
În fiecare dintre concertele de vineri până duminică, publicul va avea ocazia să-l asculte pe remarcabilul violonist francez Gilles Apap ce revine pentru a doua oară la Festivalul SoNoRo. Gilles Apap este un artist ieșit din comun, genial interpret al multor genuri muzicale și subiectul multor filme și documentare transmise de televiziunile din întreaga lume.
De asemenea, publicul bucureștean va avea ocazia să o asculte pe binecunoscuta mezzo-soprană Ruxandra Dunose, pentru prima dată pe scena Festivalului SoNoRo, în concertul “Opera senza Opera”, de la Sala Radio. Ruxandra Dunose va interpreta liedurile Wesendonck pentru mezzo-soprană și sextet de coarde, de Richard Wagner,  alături de muzicienii Răzvan Popovici, Diana Ketler, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Gavriel Lipkind, Henri Demarquette. În prima parte a concertului, Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu îi va acompania pe inițiatorii Festivalului SoNoRo, Diana Ketler si Razvan Popovici si pe violonistul belgian de origine rusă Marc Bouchkov în Concertul pentru pian și orchestră în la major și „Simfonia Concertantă” a lui Wolfganga Amadeus Mozart.
Concertul “Lost and Found”, de la Muzeul Național de Artă, aduce în fața publicului o parte din compozițiile pierdute și regăsite ale lui Gustav Mahler, Alfred Schnittke și Anton Webern.  Un loc important în programul muzical îl va avea Sonata pentru violoncel în do major, compusă de Ludwig van Beethoven, după pierderea auzului.
Pianista Diana Ketler, directorul artistic al Festivalului SoNoRo:
Ludwig van Beethoven este poate cel mai bun exemplu de compozitor care a găsit un nou limbaj muzical spre sfârșitul vieții lui. Pierderea treptată a auzului l-a făcut să se îndrepte spre sonorități complet noi și forme extreme de expresie. Sonata în C major pentru violoncel, sonata “liberă” așa cum o numea chiar el, a fost scrisă în perioada în care s-a retras de pe scena vieneză, posibil din cauza bolii ce avansase. Sonata aceasta posedă o formă neobișnuit de fluidă și un grad ridicat de intimitate al expresiei, ce nu a mai fost depășit nici măcar de cele mai mari lucrări pentru violoncel si pian ale epocii romantice.   
Programul concertului include și sextetul de Ernst Von Dohnányi, unul dintre compozitorii preferați ai muzicienilor SoNoRo și subiectul ultimului album înregistrat de aceștia, “Being EaRNeST”.
Festivalul va continua în București până pe 5 noiembrie. Mai multe detalii pe www.sonoro.ro.     
Biletele și abonamentele pentru concertele Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone si Domo.
Abonamentul este valabil pentru concertele: The Eternal Child, Réverie, Lost and Found, Opera senza Opera, Master of Games și Tema con Variazioni.

SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si