Treceți la conținutul principal

Odiseea Podului Constanta continuă! Plus traficul in zona



Legătura tânărului care locuiește central cu Podul Constanța ar putea fi o dată pe an când merge la Summer Well (găzduit de Domeniul Stirbey din Buftea). Hai, de două ori, dacă mai bifează o ieșire la iarbă verde la Palatul Mogoșoaia. Iar dacă merge cu bicicleta, atunci ar putea avea o problemă și mai serioasă.

 1. Calea Griviței se termină în Podul Constanța, urmând ca două bulevarde să pornească de acolo (cartierele poartă numele lor - Bucureștii Noi și Șoseaua Chitila). Trotuarul pentru pietoni este aproape inexistent, iar starea de degradare a stâlpilor de rezistență a obiectivului dau emoții tuturor celor care trec pe sub el. Tonele de la locomotive trec pe deasupra. Unii oameni, de teamă să nu fie călcați de mașini, troleibuze sau tramvaie traversează pe riscul lor Podul Constanța. Câteva cruci stau mărturie.

Am fost bucuros că situația Podului Constanța a ajuns în atenția publicului (creditele merg la cine trebuie să meargă), iar CFR - personalitatea care administrează obiectivul promite să ia măsuri. Primăria Capitalei ar vrea ca ea să-l ia în administrare din cauză că CFR nu a făcut atâția ani ceva, deși semne au existat.

Mortarul aruncat săptămâna trecută pe pereții Podului de către CFR a agitat și mai mult apele (trăiască, Facebook!), iar consilierii generali ai Municipiului București solicită Guvernului transmiterea în subordinea sa a Podului Constanţa, pentru a-l reabilita, un proiect de hotărâre în acest sens fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de vineri (04 mai 2018) a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi adoptat în unanimitate. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a susţinut că municipalitatea doreşte să reabilitize podul, în condiţiile în care CFR "nu înţelege să îşi ducă la bun sfârşit obligaţiile”.

Prins în menghină, iată ce înțelege CFR-ul să precizeze, prin biroul de presă:

- Expertiza Tehnică şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) au fost elaborate de SC PRO-PROIECT SRL IAŞI şi predate SRCF Bucureşti în lunile ianuarie, respectiv aprilie 2018 (n.r. realizată la presiunea societății civile).

- După predarea de către prestator a Expertizei Tehnice şi a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii, CFR SA a informat public, în data de 25 aprilie 2018, că până la demararea lucrărilor de reparaţii şi consolidare a Podului Constanţa, lucrări menţionate în cele două documente tehnice a fi executate, SRCF Bucureşti va face lucrări de intervenţie în zona podului, la km 4+327 (n.r. - când? și cum o să faceți asta?).

- Intervenţiile s-au desfăşurat în perioada 29-30.04.2018 şi 01.05.2018 şi au constat în îndepărtarea bucăților de beton desprinse din structura podului și acoperirea armăturilor cu un strat de mortar, care are rolul de a proteja provizoriu zonele afectate, fără a afecta structura podului, până la efectuarea lucrărilor de reparații (n.r. - ne prefacem că muncim pentru dumneavoastră sau cum să vă luăm ochii).

- De asemenea, tot în data de 25 aprilie 2018, CFR SA a menţionat în comunicatul de presă că Sucursala Regională de Căi Ferate Bucureşti continuă demersurile premergătoare programului de reparaţii la Podul Constanţa, prin elaborarea documentaţiei necesară lansării licitaţiei pentru proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor, licitaţie estimată pentru semestrul II al acestui an (n.r. - să nu aibă aceeași specialiști în licitații ca cei care s-au ocupat pentru autobuzele RATB...).

- În Expertiza Tehnică, elaborată de SC PRO-PROIECT SRL IAŞI, se menţionează necesitatea lucrărilor de reparaţii şi consolidare, măsurile stricte de trafic necesare în timpul execuţiei lucrărilor, precum şi perioada de valabilitate, de 3 ani, a acestei Expertize “în condiţiile în care nu se produce un seism mai mare de gradul 7 şi nu vor apărea degradări cauzate de situaţii excepţionale (accidente pe pasaj sau sub pasaj, transporturi grele sau agabaritice, deraieri de trenuri sau tramvaie)” - (n.r. - Dacă ne rugăm și noi, dacă se roagă și ei, poate nu o să fie un cutremur măricel...)

- CFR SA a invitat persoanele juridice sau fizice, care au solicitat Expertiza Tehnică, să consulte acest document la sediul SRCF Bucureşti, însă până în prezent nicio persoană nu a dat curs invitaţiei. În acest context, pentru documentarea corectă a cetăţenilor, Expertiza Tehnică poate fi consultată de orice persoană fizică sau juridică pe site-ul www.cfr.ro la domeniul Comunicare/Relaţii cu mass-media/Precizări 2018 (n.r. - Wow, câte ați făcut!!! Patria vă va fi recunoscătoare!).

2. Întreba cineva cine trebuie să fluidizeze traficul în zonă (dimineața și seara, se formează cozi de zeci de mașini care vin spre oraș din comunele apropiate de Nord-Vestul Capitalei). Ce variante decente există pentru un București în care infrastructura de transport în comun de abia mai respiră, în timp ce peste tot se construiește fără o privire de ansamblu? Dezvoltarea pe orizontală a blocurilor precum în Asia? Omului nu îi poți lua dreptul să-și dorească o casă cu un petic de pământ aproape de Capitală, chiar dacă asta ridică probleme de mobilitate.

3. Mirosul urât din Nord-Vestul Capitalei?
L-ai simțit? Vine de la groapa de gunoi și acum că vine vara o să pută și mai tare... Las' că-l acoperim cu fumul de grătare cu ceafă de porc stropite din belșug cu bere.

(foto - captura DIGI 24)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...