Treceți la conținutul principal

Doar unul din 10 români și-a întâlnit partenerul actual prin rețelele de dating



L-am suprins pe un prieten pe aplicația de dating Badoo (“meet people on Badoo, make new friends, chat, flirt”) trimițând mai multor fete același mesaj de agațament. L-am întrebat dacă funcționează și a ezitat să-mi răspundă, dar cert e că acum are o relație care durează de mai bine de un an cu o tipă pe care a cunoscut-o în “viața reală”.
O altă prietenă a testat câteva luni bune aplicația OKCupid și rezultatul a fost dezastruos pentru ea: multe propuneri de one-night-stand-uri. Există și cazuri fericite?

Unul din trei români (36%) folosesc aplicații de dating, însă, cu toate acestea, doar unul din 10 (14%) și-a întâlnit partenerul actual prin intermediul acestei metode, potrivit rezultatelor studiului “Relații inteligente”, realizat pentru Huawei de către compania de cercetare de piață IPSOS, colectând date din 12 țări, inclusiv din România.

Pentru că tehnologia a schimbat dinamica relațiilor, inclusiv a începuturilor de relații, 73% dintre români fac schimb de numere de telefon atunci când întâlnesc o persoană care prezintă interes pentru începerea unei relații și 35% dintre români adaugă persoana respectivă pe conturile de Social Media, continuând interacțiunea după acest pas.

Mai mult, 53% dintre românii intervieviați susțin cu tărie că mesajele sunt cea mai bună modalitate de exprimare a sentimentelor, iar 59% dintre românii care se află în relații la distanță cred că flirtul prin intermediul mesajelor text și a aplicațiilor de messenger reprezintă cea mai bună metodă pentru a menține scânteia în relațiile la distanță.

Conform studiului comandat de Huawei, sărutul de noapte bună nu mai simbolizează sfârșitul întâlnirii, aceasta continuând pe telefon. 43% dintre români recunosc că flirtează prin intermediul smartphone-ului, în timp ce doar 17 % dintre români recunosc că au folosit smartphone-ul pentru trimiterea mesajelor intime sau cu conținut privat.

De la mesaje la aplicații de dating, smartphone-urile au reușit să schimbe felul în care începem și construim o relație, astfel că, în zilele noastre, este din ce în ce mai greu să dai dreptate zicalei potrivit căreia “Dragostea trece prin stomac”, fiind evident că trece prin smartphone. 😊

Cercetarea de piață a fost realizată pentru Huawei de către compania Ipsos și a fost efectuată în luna ianuarie 2018 pe următoarele piețe: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovenia și Turcia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...