Treceți la conținutul principal

Raiffeisen Art Proiect isi deschide stagiunea virtuala



Platforma Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala va fi lansata marti, 2 iunie 2020, ora 19.30, cu un dialog online live, urmat de vizionarea piesei Absolut! – cu Marcel Iures, in regia lui Alexandru Dabija. Discutia, moderata de Constantin Chiriac – directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, ii va avea ca invitati pe actorii Oana Pellea si Marcel Iures, pe Razvan Popovici - directorul Festivalului SoNoRo si pe Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.
 
Valorificand facilitatile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuala extinde accesul publicului, de oriunde din Romania si din afara tarii la creatii artistice valoroase si promoveaza totodata artistii in aceasta perioada, propunand o solutie pentru continuarea activitatii lor in contextul creat de criza sanitara.
 
Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuala se poate accesa la https://art.raiffeisen.ro  si este structurata pe patru sectiuni: Teatru - cu spectacole in varianta inregistrata sau live; Muzica - cu recitaluri, concerte sau spectacole, in varianta inregistrata si live; Explorator - incluzand proiecte diverse cu o componenta culturala si Conversatii – continand filme si interviuri cu artisti, muzicieni si manageri culturali sau sesiuni de chat live cu artistii, in dialog cu publicul, sub #stagiunevirtuala.
 
Arta si cultura sunt domenii de excelenta ale Romaniei, iar noi ne implicam si sprijinim proiecte valoroase din 2002 incoace. Din pacate, cultura este unul dintre domeniile cel mai sever afectate de criza sanitara si, probabil, unul dintre cele mai dificil de reasezat, pe termen mediu, intr-o functionare normala. Promovarea artistilor si a actelor culturale este cu atat mai importanta acum, cand publicul are si el  nevoie de sustinerea si bucuria oferite de arta. Mediul online ne ofera un ajutor valoros in acest sens”, a spus Corina Vasile, director de Comunicare si Relatii Publice la Raiffeisen Bank.
 
Platforma va fi actualizata cu o frecventa saptamanala cu proiecte sau noutati. Materialele video inregistrate si cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anuntate la lansarea fiecarui proiect.
 
Primul spectacol online disponibil in Stagiunea Virtuala va fi piesa Absolut!, dupa povestea Ivan Turbinca, de Ion Creanga. Este un one-man-show in care Marcel Iures pune in scena teme actuale, ”despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare”, dupa cum spune regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul, realizat cu sprijiniul Raiffeisen Bank, este o productie a Teatrului Act.
 
Lansarea Stagiunii Virtuale va avea loc marti, 2 iunie 2020, la ora 19:30. Sesiunea de chat poate fi accesata pe https://art.raiffeisen.ro si va include o sectiune unde vor putea fi adresate intrebari participantilor. Sesiunea va fi transmisa de asemenea live pe pagina Facebook Raiffeisen Bank.
 
Raiffeisen Bank s-a implicat in sprijinirea artei si culturii romanesti inca din anii 2000, considerand ca trebuie sa-si aduca aportul la dezvoltarea Romaniei si in acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din Romania si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...