Treceți la conținutul principal

UniTradiții Fest - Ziua Obiceiurilor Trăite Împreună: Celebrarea Diversității Culturale și a Incluziunii

 

Fundația Romanian Angel Appeal împreună cu Asociația Touched România organizează pe 4 noiembrie un eveniment cultural special, care pune în lumină elemente asemănătoare dintre două culturi: cea românească și cea ucraineană. UniTradiții Fest. Ziua Obiceiurilor Trăite Împreună are loc în Cartierul Creativ din Piața Amzei, în prima sâmbătă din noiembrie, între orele 10:00 și 18:00.

Eveniment organizat cu susținerea financiară a Ministerului Norvegian al Afacerilor Externe și cu suportul Consiliului Norvegian pentru Refugiați – NRC, UniTradiții Fest reprezintă angajamentul celor două organizații de a promova diversitatea culturală și incluziunea, prin aducerea în prim-plan a lucrurilor care ne unesc.

Evenimentul oferă oportunitatea participanților de a:

- vizita 6 standuri expoziționale cu produse artizanale create de tineri români și ucraineni;

participa la ateliere interactive, unde pot învăța să producă săpunuri, să confecționeze semne de carte sau să creeze coronițe de toamnă;

- degusta preparate culinare inedite, inspirate din ambele culturi, testate în prealabil de tineri în cadrul unui atelier de gătit;

- relaxa într-un spațiu dedicat comunicării și socializării;

- admira expoziția de costume tradiționale create de tineri și să exploreze expoziția de fotografii care documentează etapele proiectului;

- bucura de un spectacol de dans contemporan inedit, inspirat din bogăția culturală a României și Ucrainei.

Ideea evenimentului a plecat de la o realitate tristă: departe de a fi încheiat, războiul ne obligă să găsim forme de conviețuire neașteptate, iar poziționarea ”noi” vs ”ei, cei străini” nu face altceva decât să adâncească piedicile din calea incluziunii sociale a refugiaților ucraineni.

UniTradiții Fest vine cu un mesaj simplu: nu suntem atât de diferiți. Peste 60 de tineri români și ucraineni au descoperit asta în cele patru ateliere culturale organizate de Fundația Romanian Angel Appeal, unde au creat obiecte vestimentare inedite, folosindu-se de motive culturale asemănătoare celor două țări, au încercat rețete culinare noi, o fuziune a celor două culturi, și-au adus aminte de copilărie și de casa bunicilor la atelierele de săpun și au inventat pași noi de dans, pe care așteaptă cu nerăbdare să-i prezinte în fața publicului.

La rândul său, Asociația Touched România aduce în atenția vizitatorilor produsele create de artizani ucraineni, care fac parte din comunitatea creată în jurul ONG-ului care promovează coeziunea socială și se uită la bunăstarea femeilor prin evenimente recreative. Toate produsele prezentate în zona tarabelor își pot găsi o casă iubitoare în baza unei donații.

Ingeniozitatea tinerilor găsește spațiul perfect de exprimare în Cartierul Creativ din Piața Amzei, iar publicul este invitat sâmbătă, 4 noiembrie, începând cu ora 10:00, să descopere surprizele pregătite de organizatori.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de eveniment: https://fb.me/e/fL00v4ZGR sau paginile de Facebook ale celor două organizații pentru a fi la curent cu agenda evenimentului și surprizele pregătite!


Sursa: comunicat de presă Romanian Angel Appeal.

Articol adăugat de: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DWMT la CONAC, festivalul care îmbină arta contemporană și muzica eclectică pe o moșie plină de istorie

  DWMT la Conac , în colaborare cu POINT , va avea loc pe 8-9 iulie 2023 la Conacul Udriște Năsturel și va fi un festival de două zile, un pic altfel. O îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, pe o moșie plină de castani și flori, care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. DWMT la Conac aduce împreună cu POINT o experiență nouă și inedită pentru publicul din România, care caută să experimenteze ceva diferit. Acest eveniment este o combinație de artă, new media și muzică eclectică, menite să ofere o nouă perspectivă asupra entertainmentului. Printre elementele-cheie se numără instalații sonore, vizuale, sculpturi, cât și o expoziție temporară gândită și curatoriată de MARe, numită „Castelul destinelor încrucișate.’’ Astfel, festivalul de la Conacul Udriște Năsturel va fi nu doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru publicul să descopere arta contemporană românească. Expoziția propusă și curatoriată de

Biz Sustainability Summit debutează pe 22 mai, la București

  Biz organizează primul summit de sustenabilitate din România: Biz Sustainability Summit . Sub motto-ul „ BE THE CHANGE ”, acesta debuteaza luni, 22 mai, de la ora 10:00, la Grand Hotel Bucharest. Biz Sustainability Summit va aduce în fata publicului sesiuni inspiraționale, dar și prezentări aplicate ale unor strategii care funcționează. Invitați din toată țara, dar și din străinătate, vor discuta aplicat despre cum deciziile de acum pot modela viitorul  într-o direcție corectă. Brandurile și companiile sustenabile formează o comunitate de lideri inspirați care stimulează inovația în mediile de business din care fac parte, pentru a oferi noi valori și perspective. Astăzi, a face lucruri punctuale în domeniul sustenabilității nu mai este suficient. Importantă este gândirea strategică pe termen lung, iar asta înseamnă ca toți cei implicați să asculte cu adevărat problemele societății. La Summit se va vorbi despre sustenabilitate dintr-o nevoie concretă, dar și grijă pentru viitor.

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d