Treceți la conținutul principal

Salvați copiii României printr-un strigăt de viață


Se spune că nu ne amintim foarte multe despre primii ani de viață, însă am întipărit momentul când am primit în dar o surioară. O fetiță venită pe lume prematur – la șapte luni – și care a stat zile întregi în incubator pentru a prinde forță.

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) Alfred Rusescu, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.
Nașterea înainte de termen îi lasă bebelușului mai puțin timp pentru dezvoltarea și maturizarea intrauterină, printre consecințe numărându-se greutatea scăzută la naștere și riscul crescut de apariție a afecțiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Dorna și Salvați Copiii România au lansat weekend-ul acesta, alături de jucătoarea profesionistă de tenis Simona Halep, proiectul „Strigăt de viață” – un apel către toți românii de a susține dreptul la viață al bebelușilor născuți prematur. Proiectul, parte a campaniei Grijă pentru copii, ajunsă deja la ediția cu numărul 7, a fost lansat printr-un concert susținut de Orchestra Națională Radio la Sala Radio din București.

Concertul Orchestrei Naționale Radio, dirijat de maestrul Vlad Conta, a început cu un moment surpriză pentru cei prezenți la eveniment: odată cu semnalul pe care dirijorul l-a dat pentru începerea concertului, toți cei 80 de muzicieni ai Orchestrei au lăsat instrumentele din mâini și au tăcut, preț de câteva minute. Liniștea din sala a crescut și mai mult așteptarea în rândul spectatorilor care s-a încheiat în momentul în care, pe un ecran aflat în spatele orchestrei, au apărut mai multe imagini care dezvăluiau motivul acestei tăceri: bebelușii născuți prematur nu au putere să plângă la naștere, așa cum o fac copiii născuți la termen. Ei vin pe lume in liniște, fără să strige, fără să poată scoate un sunet.

Prin mesajul #strigatdeviata, Dorna și Salvați Copiii își propun ca anul acesta să informeze cât mai mulți oameni cu privire la situația bebelușilor născuți prematur, care au nevoie de ajutor special pentru a supraviețui.

Campania Grijă pentru copii” a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a ediție. În tot acest timp, Dorna și Salvați copiii au dotat 60 de maternități din România cu 96 de echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuților prematur, în valoare aproximativă de 700.000 de euro.
Lista completă a maternităților dotate în cadrul campaniei este disponibilă pe site-ul dorna.ro: http://www.dorna.ro/ro/grija-pentru-copii/maternitati.

La finalul campaniei, Dorna, cu sprijinul Salvați Copiii România, va dona, ca și în anii precedenți, echipamente medicale specializate pentru copiii născuți prematur, către maternitățile care au nevoie de ele.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DWMT la CONAC, festivalul care îmbină arta contemporană și muzica eclectică pe o moșie plină de istorie

  DWMT la Conac , în colaborare cu POINT , va avea loc pe 8-9 iulie 2023 la Conacul Udriște Năsturel și va fi un festival de două zile, un pic altfel. O îmbinare a artei recente, new media și muzică eclectică, pe o moșie plină de castani și flori, care găzduiește cel mai vechi monument de arhitectură civilă românească din piatră. DWMT la Conac aduce împreună cu POINT o experiență nouă și inedită pentru publicul din România, care caută să experimenteze ceva diferit. Acest eveniment este o combinație de artă, new media și muzică eclectică, menite să ofere o nouă perspectivă asupra entertainmentului. Printre elementele-cheie se numără instalații sonore, vizuale, sculpturi, cât și o expoziție temporară gândită și curatoriată de MARe, numită „Castelul destinelor încrucișate.’’ Astfel, festivalul de la Conacul Udriște Năsturel va fi nu doar un showcase muzical sincretic, ci și o oportunitate pentru publicul să descopere arta contemporană românească. Expoziția propusă și curatoriată de

Biz Sustainability Summit debutează pe 22 mai, la București

  Biz organizează primul summit de sustenabilitate din România: Biz Sustainability Summit . Sub motto-ul „ BE THE CHANGE ”, acesta debuteaza luni, 22 mai, de la ora 10:00, la Grand Hotel Bucharest. Biz Sustainability Summit va aduce în fata publicului sesiuni inspiraționale, dar și prezentări aplicate ale unor strategii care funcționează. Invitați din toată țara, dar și din străinătate, vor discuta aplicat despre cum deciziile de acum pot modela viitorul  într-o direcție corectă. Brandurile și companiile sustenabile formează o comunitate de lideri inspirați care stimulează inovația în mediile de business din care fac parte, pentru a oferi noi valori și perspective. Astăzi, a face lucruri punctuale în domeniul sustenabilității nu mai este suficient. Importantă este gândirea strategică pe termen lung, iar asta înseamnă ca toți cei implicați să asculte cu adevărat problemele societății. La Summit se va vorbi despre sustenabilitate dintr-o nevoie concretă, dar și grijă pentru viitor.

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d