Treceți la conținutul principal

Where ART Thou? 2022 – programul dedicat tinerilor creativi are loc la București și Timișoara

 


Rezidența9 și Festivalul Simultan anunță a doua ediție a programului Where ART Thou? (WhAT), un eveniment anual, care are loc la București și Timișoara, conceput în jurul artei, științelor sociale și umanismului, în care tehnologia este atât o metodă, un instrument de producție și comunicare, cât și o sursă de inspirație. WhAT redeschide astfel discuțiile despre conexiunile existente între artă, noile tehnologii și societate. 


Structurat în două etape, programul se adresează
celor care-și doresc să dezvolte idei într-un cadru colaborativ (artiști, creativi, programatori, dar și gânditorii din România) și să realizeze proiecte artistice sau teoretice care intersectează arta, tehnologia și societatea.

"Încurajăm să se înscrie persoane cu interes și cu o minimă experiență practică sau activitate teoretică în utilizarea și aplicarea noilor tehnologii în contexte culturale, indiferent de domeniul artistic în care activează", afirmă organizatorii. 


În perioada iunie – iulie cursanții sunt așteptați să participe la ateliere mentorate de teoreticieni și practicieni internaționali și români, urmând ca în toamnă, cele mai bune 3-5 idei rezultate în urma atelierelor să fie produse și expuse într-o expoziție itinerantă în cele două orașe.

Conceptul WhAT 2022 mizează pe statusul invizibilității individuale sau colective în încercarea de a proteja identitatea individuală în interacțiunea din mediul digital. Totodată,  oferă o analiză critică asupra aspectelor de exploatare și control ale tehnologiei digitale, conștientizarea situației și a posibilelor consecințe ale utilizărilor actuale ale noilor tehnologii, rețelele sociale, big data și sistemele de supraveghere.


Dintre temele ce vor fi abordate, inițiatorii amintesc context hacking
, sunetul și limbajul ca forme de supraveghere, stadiile teoretice ale supravegherii și diferențele sale în funcție de context, perenitatea amprentei noastre digitale în Cloud, Metaverse sau pe rețelele sociale.

Atelierele de la București vor avea loc la Rezidența9 și vor fi mentorate de Arnaud Eeckhout și Mauro Vitturini (artiștii care formează colectivul VOID din Belgia), Johannes Grenzfurthner (artist multi-disciplinar din Austria) și Sarah Grant (artistă media de originea americană care lucrează la Berlin). 

Atelierele de la Timișoara se vor desfășura la Comenduirea Garnizoanei, iar mentorii sunt Peter Osborne (Profesor de Artă Modernă și Filosofie la Universitatea Kingston din Anglia), Nicolas Montgermont (artist sonor și radio din Franța), și Radu Uszkai (Doctor în Filosofie, Centrul de Cercetare în Etică Aplicată).

Înscrierile se fac online, completând acest formular până în data de 5 iunie. Atelierele se vor desfășura în limba engleză.

Participarea este gratuită, iar participanții ale căror lucrări vor fi selectate pentru a fi realizate pentru expoziția itinerantă vor beneficia de costuri de producție și onorariu în valoare de 300 euro  brut. Selecția participanților la ateliere va fi realizată de către curatorii și echipa de proiect. 

Mai multe detalii despre program, înscriere și mentori se găsesc pe pagina proiectului. 

Finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte și Fundația9.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si