Realizat de Catinca Tăbăcaru împreună cu Maria Bîrsan (director / Sandwich Gallery), podcast-ul dezbate situația parenting-ului alături de invitați/te speciali/e din lumea artei contemporane.
Proiectul este în desfășurare și face parte dintr-un program amplu, care analizează și expune din luna octombrie, în cadrul galeriei Catinca Tabacaru, diferite manifestări artistice cu componentă socială: de la tematici despre populism, cultura de masă și manipulare media, până la subiecte despre parenting și integrarea diferitelor minorități în societate.
Primul eveniment din cadrul programului The Real Deal - expoziția All the Rumors are True (artistă: Daniela Pălimariu), a fost lansat pe 13 octombrie, și este deschis publicului în spațiul galeriei până pe data de 16 decembrie.
Cel de-al doilea eveniment - Solitare Solidare, le-a avut invitate pe Alice Marinescu și Vera Ion, într-o dezbatere extinsă cu 5 proiecții - despre situația parenting-ului în pandemie.
The Real Deal, cel de-al treilea eveniment-pilot al programului, a înregistrat întâlniri cu părinți din sfera artei contemporane locale și internaționale, precum: Catinca Tăbăcaru (Fondatoare Catinca Tabacaru Gallery), Suzana Vasilescu (Fondatoare Suprainfinit), Alexandru Niculescu (Co-Fondator Sandwich), Raphael Oberhuber (Director KOW Gallery), Alain Servais (colecționar și expert cultural) și Marco Curina (colecționar). Dialogul cu ultimii trei dintre ei a fost deschis de Catinca Tabacaru, în exclusivitate, în cadrul participării ei la târgul de artă Artissima, care a avut loc la Torino între 4-6 octombrie, 2022.
„Aceste episoade vor fundamenta un sezon robust cu oaspeți din diverse arii demografice”, declară Catinca Tăbăcaru, fondatoare/Catinca Tabacaru Gallery.
În cadrul celor trei episoade - The Real Deal, invitații sunt provocați să răspundă la întrebări sensibile despre: mariaj, drepturi, egalitate de șanse, diferențe de gen, nonconformism, feminism, carieră, ș.a.m.d. Răspunsurile primite în cadrul podcast-ului marchează diferite experiențe trăite de profesioniștii lumii artistice.
„La început m-am gândit că le pot face pe toate. Am deschis galeria după primele șase zile în care am născut și am continuat ca și când nu s-a întâmplat nimic”, declară Catinca Tăbăcaru în cadrul podcast-ului The Real Deal.
Una dintre întrebările picante ale
podcast-ului dedicată taților din lumea artei: „Cum e mai bine, cu unul sau cu
doi?” a migrat către subiecte impresionante, care reflectă tendințe actuale în
cariera culturală.
„E mai bine cu doi decât cu unul singur. Am doi copii și pentru mine e super bine, nu doar pentru că îmi țin companie, dar pentru o mulțime de alte lucruri”, spune colecționarul italian Marco Curina pentru The Real Deal.
„Eu sunt fericit să am doi copii. Este mai ușor să gestionezi o joacă în doi. Chiar dacă uneori se tachinează între ei, faptul că am doi copii și nu unul, mie îmi oferă mai mult timp”, spune colecționarul Alain Servais. Totodată, acesta ne mărturisește că vine dintr-o țară unde statisticile sunt la un nivel ridicat în ceea ce privește înțelegerea diferențelor de gen: „de regulă deciziile sunt luate împreună.”
Proiectul The Real Deal este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.
Catinca Tabacaru a fondat galeria în 2014 în New York City, unde și-a construit o reputație internațională pentru a descoperi talente unice. În 2015, Tăbăcaru a început să lucreze în Harare, Zimbabwe, împreună cu Rachel Monosov, Raphael Guilbert și numeroși artiști ai galeriei (CTG Collective), iar în 2017, au construit și deschis a doua locație a galeriei în parteneriat cu organizația locală, Dzimbanhete Arts and Culture Interactions.
În 2020, Catinca Tăbăcaru a mutat sediul
principal al Galeriei de la New York la București, România.
Experiența itinerantă a galeriei se reflectă
în programul internațional care include reprezentarea artiștilor de pe cinci
continente, în cadrul unor rezidențe și participări frecvente la bienale
internaționale.
Lucrările artiștilor din portofoliul galeriei au fost expuse și achiziționate de muzee și instituții din întreaga lume, precum: Bienala de la Veneția, Dakar, Cairo și Bamako; Muzeul Whitney (New York), Institutul de Artă din Chicago, Muzeul de Artă al Județului Los Angeles (LACMA), Muzeul Block de la Universitatea Northwestern (Illinois), Albright Knox (Buffalo), Muzeul de Artă din New Orleans (NOMA), Galeria Națională a Zimbabwe (Harare), Muzeul Național de Artă (București), BOZAR (Bruxelles), Palazzo delle Esposizioni (Roma), Kunsthaus Hamburg și Bundeskunsthalle (Bonn).
Sandwich este un spațiu condus de artiști (2016) și o galerie (2019) care beneficiază puternic de viziunea sa all-inclusive asupra lumii artei. După ce a început prin a folosi potențialul ascuns al unui spațiu rezidual între două clădiri utilitare (11 mp), Sandwich se extinde încet, dar sigur, iar acum include spațiile Sandwich Chocolat (fostă unitate de depozitare), Sandwich Sculpture (200 mp spațiu exterior nerevendicat) și Sandwich Offspace (la noile studiouri Malmaison, cu pereți interiori albi).
Sandwich a participat la LISTE Art Fair Basel
(2019, 2020, 2021, 2022), ART021 Shanghai (2019), Feria Material Mexico City
(2022) și Artissima Fair Torino (2022).
Comentarii
Trimiteți un comentariu