Treceți la conținutul principal

Se deschid înscrierile la Premiile AFCN 2022

 


Administrația Fondului Cultural Național dorește să marcheze sărbătoarea istorică de astăzi, 24 Ianuarie, prin relansarea Premiilor AFCN, ajunse la cea de-a 8-a ediție, care aduc împreună operatorii culturali din toată țara.

Premiile AFCN se adresează exclusiv organizațiilor neguvernamentale, care activează în sectorul cultural, sector grav afectat de lipsa de resurse declanșată de pandemie, și care a continuat să fie activ prin proiectele realizate și prin infrastructura culturală pe care a susținut-o.

În 2022 s-au derulat cu co-finanțarea AFCN un număr de 390 de proiecte culturale, dintre care 87% (338 de proiecte) au fost propuse și realizate de organizații neguvernamentale.

„Această a 8-a ediție a Premiilor este un nou prilej de a face o evaluare reală a rezultatelor finanțărilor acordate, de a da ocazia fiecărei organizații să se prezinte în cea mai reprezentativă lumină și de a multiplica la nivelul publicului iubitor de cultură din toată țara rezultatele unor proiecte culturale remarcabile”, a declarat Irina Cios (foto), directoarea AFCN și inițiatoarea proiectului.

Premiile AFCN au rolul de a aduce în atenția publicului și a comunității culturale exemple de bună practică în producția și promovarea culturii Române la nivel local și internațional.

Ca la ediția precedentă, nominalizările se vor face de către un juriu format din reprezentanții organizațiilor câștigătoare în anul anterior, pe baza candidaturii transmise de către fiecare organizație neguvernamentală interesată, care a derulat proiecte culturale co-finanțate de AFCN, încheiate cu succes și decontate în 2022 – anuale și/sau multianuale.

Înscrierea candidaturii, cuprinzând formularul completat și documentația vizuală, se transmite prin e-mail doar la adresa premiile.afcn2022@gmail.com până în data de 23 februarie 2022, ora 18:00. Mai multe informații sunt disponibile la: www.afcn.ro/afcn/premiile-afcn.html

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm cine vor fi premianții celei de-a 8-a Gale a Premiilor AFCN, în luna mai.

Editor online: Mihai Știrbu.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...