Treceți la conținutul principal

Documentarul Super/Man: Povestea lui Christopher Reeve este pe Max

 


„Super/Man: Povestea lui Christopher Reeve” („Super/Man: The Christopher Reeve Story”), regizat de Ian Bonhôte și Peter Ettedgui este deja pe platforma de streaming Max. Filmul documentar a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance 2024 și a câștigat recent șase premii Critics Choice Documentary Awards.

“Super/Man: Povestea lui Christopher Reeve” („Super/Man: The Christopher Reeve Story”) relatează viața personală și profesională a actorului, atât înainte cât și după accidentul care i-a schimbat viața. În 1996, Christopher Reeve, devenit celebru datorită rolului său din Superman, a avut un accident aproape fatal de călărie, care l-a lăsat paralizat de la gât în jos. Acesta a perseverat însă și s-a folosit de faima sa pentru a vorbi despre speranță și pentru a schimba percepția asupra paraliziei. El a rămas de-a lungul vieții un activist dedicat, actor și regizor, tată devotat și soț iubitor al Danei Reeve.

Documentarul folosește propriile cuvinte ale lui Reeve, precum și testimoniale din partea celor mai apropiați membri ai familiei și prieteni, pentru aduce un portret nuanțat al unui om care a refuzat să fie definit de fizicul său și care a demonstrat că nu ai nevoie de colanți și pelerină pentru a fi erou.

După ce a devenit tetraplegic, Reeve și-a valorificat reputația de Superman pentru a ajuta la finanțarea cercetării medicale prin intermediul fundației sale, creând inițiative menite să îmbunătățească viața persoanelor cu handicap din întreaga lume, devenind un lider carismatic și un avocat neobosit, totul în timp ce își continua cariera în cinematografie în fața și în spatele camerei și se dedica iubitei sale soții Dana și celor trei copii ai săi. Dana a avut grijă de Reeve, iar după moartea acestuia, la vârsta de 52 de ani, a rămas dedicată activității sale de susținere, pentru ca, 17 luni mai târziu, să sufere în mod tragic de cancer pulmonar. Fundația a fost redenumită Christopher & Dana Reeve Foundation la prima aniversare a morții ei.

Participanți prezentați: Copiii Matthew Reeve, Alexandra Reeve Givens și Will Reeve; actorii Susan Sarandon, Glenn Close, Jeff Daniels, Whoopi Goldberg; fratele vitreg Kevin Johnson; prietenul Michael Manganiello; producătorul „Superman” Pierre Spengler; și fostul secretar de stat John Kerry. Filmul include, de asemenea, imagini de arhivă cu soția Dana Reeve, tatăl Franklin Reeve, regizorul Richard Donner și mama Barbara Johnson.

 


Credite: DC Studios prezintă în asociere cu HBO Documentary Films și CNN Films. Regia: Ian Bonhôte și Peter Ettedgui; editor: Otto Burnham; compozitor: Ilan Eshkeri; producător: de Lizzie Gillett, Robert Ford, Ian Bonhôte; director de imagine: Brett Wiley; producători executivi: Connor Schell, Libby Geist, Marie Margolius, Mark Meatto, Andrew Ruhemann, David Moulton, Andee Ryder, Daniel Kilroy; scenariști: Peter Ettedgui, Ian Bonhôte și Otto Burnham.

Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...