Treceți la conținutul principal

Schneider Electric a contribuit la restaurarea Catedralei Notre Dame din Paris

 


Schneider Electric a contribuit, prin donații, la restaurarea Catedralei Notre Dame din Paris. Soluțiile donate au făcut posibilă securizarea și monitorizarea instalațiilor electrice ale șantierului. Sistemul de management al clădirilor (BMS) este astfel capabil să gestioneze și să optimizeze consumul de energie al monumentului, încorporând inovațiile secolului XXI într-o catedrală care reprezintă un punct culminant în arta medievală, clasificată ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1991.

Incendiul care a afectat grav catedrala pe 15 aprilie 2019 a declanșat un val incredibil de solidaritate la care Schneider Electric dorea să ia parte. „Este o mișcare evidentă pentru Schneider Electric să susțină acțiuni de acest tip pentru situri simbolice și prestigioase, așa cum am făcut în trecut pentru teatrul de stat Comédie Française și stația din Antarctica”, subliniază Gilles Vermot Desroches, Director of Citizenship, and Institutional Affairs la Schneider Electric.

Schneider Electric a oferit expertiză, produse și soluții prin intermediul unui acord de donație. Ca atare, Grupul a furnizat toate echipamentele necesare pentru alimentarea cu energie a șantierului și pentru securitatea acestuia (celule 20kV HV, un transformator 20 kV/410V 1250 kVA, tablouri electrice generale și divizionare, invertoare, iluminat de siguranță, dispozitive etc.), precum și instrumentele pentru managementul tehnic al clădirii, care fac posibilă monitorizarea funcționării rețelei și controlul consumului de energie al acesteia (sisteme de control automat, senzori, controlere, magistrale de comunicație etc.).

Pe lângă echipamente, Schneider Electric efectuează o parte din întreținerea echipamentelor electrice de distribuție, asigurând o parte din inginerie, studii, punere în funcțiune și programare a sistemelor instalate, precum și instruirea viitorilor utilizatori.

Vechea instalație electrică devenise inoperabilă din cauza incendiului și fără curent electric redeschiderea ar fi fost imposibilă. Noua rețea asigură distribuția și securitatea aprovizionării cu energie, încorporând soluții inovatoare și tehnologii de ultimă oră care optimizează gestionarea consumului său de energie electrică și ajută la asigurarea siguranței catedralei.

Echipa de proiect a optat pentru soluții de ultimă oră de siguranță la incendiu, care asigură funcționarea corectă a unității prin monitorizare continuă și prin trimiterea de alerte în cazul oricăror modificări, chiar înainte de apariția unei probleme.

Echipa de proiect a trebuit să se ocupe de un număr mare de probleme tehnice care cereau ingeniozitate și experiență.

Pe lângă furnizarea de infrastructură, aproximativ 60 de angajați Schneider Electric (de la muncitori din fabrică până la proiectanții de rețea ai șantierului) au contribuit cu cunoștințe și expertiză ca parte a unui program de transfer de competențe. Sprijinul Schneider Electric a inclus și companii partenere de formare, cum ar fi constructorul de panouri Ateliers Electriques de France (cu sediul în Val-de-Marne) pentru a instala dulapul principal de joasă tensiune, FBS Electricité (cu sediul în Seine-Maritime) pentru a instala stația de înaltă tensiune, ERM (cu sediul în Eure) să creeze structuri de sprijin specifice și Transport Avex (cu sediul în Val-de-Marne) să efectueze operațiunile de manipulare extrem de complicate din subsolul prezbiteriului.

Mai multe informații aici.

Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...