Treceți la conținutul principal

Arhitectura găzduiește prima întâlnire din cadrul “jumpthegap talk” în București


Valentin Vodev















Vorbeam săptămâna trecută cu un arhitect și încerca să mă convingă de faptul că cei care au aceeași profesie ca și el nu sunt supra-oameni. Eu, așa îi văd și am ținut-o pe a mea.

  • Prima întâlnire cu profesioniști, arhitecți și designer deopotrivă, dar și cu studenți se va ține la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, în care se va prezenta competiția care anul acesta a pregătit premii totalizând 26.000 euro


  • Discuția va fi dusă între cei doi invitați speciali designerul Valentin Vodev, membru al juriului internațional, și arh. Justin Baroncea, într-o discuție moderată de Constantin Goagea, arhitect și redactor șef al revistei Zeppelin.

Prima sesiune din cadrul “jumpthegap” are loc la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, sala Frescelor, pe 22 februarie, sub denumirea de “Inovație semnificativă: Oportunitățile oferite de design și arhitectură în soluționarea adevăratelor nevoi ale oamenilor.”
Jumpthegap talk” reprezintă o serie de întâlniri cu profesioniști renumiți, din domeniul design-ului și al arhitecturii, ce își vor împărtăși propriile viziuni. Astfel de întâlniri au loc în diferite orașe din jurul lumii, pentru promovarea competiției internaționale de design jumpthegap, organizată de Roca, companie care anul acesta sărbătorește 100 de ani, în colaborare cu Centrul de Design Barcelona.
Invitatul special al serii va fi Valentin Vodev, membru juriului jumpthegap și designer recunoscut internațional, cu birouri în Bulgaria și Austria, care va vorbi desper design, provocările în a găsi inspirația în jurul nostru pentru a găsi soluții aplicabile la problemele curente cu care se confruntă populația. Alături de el va fi arhitectul roman Justin Baroncea, corespondent al revistei spaniole Arhitectura și profesor la școala BAC-FPC Barcelona. Discuția va fi moderată de Constantin Goagea, arhitect și directorul revistei Zeppelin.

Competiția din acest an cumulează premii de 26.000 de euro astfel:
  • Categoria pentru studenți – 10.000 euro
  • Categoria pentru tineri profesioniști – 10.000 euro
  • Premiul de sustenabilitate oferit de Fundația We Are Water – 6.000 euro
Tinerii se pot înscrie în competiție până la data de 15 martie, urmând să își înscrie proiecte în competiție până la data de 19 aprilie.
Anul trecut s-au înscris în competiție 3.700 de participanți. România a înregistrat un număr record de participanți, având 12 proiecte înscrise de 83 de persoane la ambele categorii. Astfel, țara noastră a ocupat locul 12 în topul competiției după numărul de participanți. Și în ediția anterioară, startul înscrierilor a fost marcat în România printr-o conferința organizată de Roca în octombrie 2015 când designerul portughez Guta Moura, membru al juriului, a vorbit studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu despre competiție.
Primele sesiuni din cadrul “jumpthegap talk” vor avea loc, în prealabil, la Sofia (Expo Bath) și în Barcelona (Roca Gallery în Barcelona) pe 21 și 23 februarie. Evenimentul de la Sofia îl va avea avea invitat tot pe Valentin Vodev, acesta fiind originar din Bulgaria, iar cel din Barcelona reunește trei membri din juriu: Benedetta Tagliabue, arhitect și director la Estudio Miralles Tagliabue EMBT; Isabel Roig, director al BCD și Josep Congost, director de design și inovație la  Roca.
Intrarea este liberă cu înscriere online, disponibilă aici.

Tinem legatura si la Jurnalismcus

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si