Treceți la conținutul principal

Povestea videoclipului-scurtmetraj Partea rea (52) care m-a făcut să o privesc cu alți ochi pe Laura Cosoi


Cu două zile înainte de a se lansa oficial noul single și videoclip ale lui Andrei Leonte, am fost invitați câțiva oameni de RAN Events și Cinema City să-l ascultăm într-un mini-recital pe câștigătorul Andrei Leonte și să ne uităm la Partea (52). Povestea începută anul trecut, continuă acum. După dezamăgirea din „O nefericită şi un nebun”, noul clip îl prezintă pe Andrei care încearcă să-şi reconstruiască viaţa cu o altă femeie, interpretată de Laura Cosoi. Da, domnule, mi-a plăcut de Laura și acum îmi e simpatică. Iar sensibilitatea lui Andrei probabil că s-a scris de multe ori. Mai mult decât doar un videoclip, „Partea rea (52)” este construit ca un scurtmetraj, un film mut, care ne prezintă povestea artistului folosind piesa ca pe o coloană sonoră.


„Numele piesei este inspirat din povestea celui mai singuratic animal de pe Pământ. O fiinţă care vorbeşte o cu totul altă limbă, este pe o altă frecvenţă şi lungime de undă decât oricine din jurul ei. E posibil să fi auzit povestea: balenele comunică prin sunete care se încadrează ca frecvenţă între 10-40 Hz, dar există o singură balenă care «vorbeşte» la 52 Hz şi care, din această cauză, nu poate comunica niciodată cu nimeni. Este mereu singură în ocean pentru că, practic, nu o aude nimeni. Eu zic că este o situaţie în care ne regăsim mulţi, mai devreme sau mai târziu – căutarea unui om care să te audă şi să te înţeleagă şi sentimentul de singurătate pe care îl ai până găseşti acea persoană care să comunice pe aceeaşi frecvenţă cu tine”, a spus Andrei.

Noul videoclip, care a strâns aproape 50.000 de vizualizări în 12 ore, poate fi urmărit aici:




„Cred că deja ar fi copilăresc să încerc să mai ascund faptul că povestea celor două piese este inspirată din viaţa mea. M-am gândit că, dacă nu propriile mele experienţe mă inspiră, atunci ce? Bineînţeles, aceasta e versiunea mea, adevărul e undeva la mijloc întotdeauna. Au fost prieteni care mi-au zis că lansez în lume o chestie mult prea personală, ba chiar mult prea tristă, dar asta am simţit şi mă bucur că am avut posibilitatea să o fac, exact aşa cum m-a dus pe mine capul. Şi, da, va urma şi o partea a treia!”, adaugă Andrei.

Piesa este compusă în studiourile Metropolitan Records de către Silviu Marian Păduraru (aka Dave Pryce de la Deepside Deejays), iar versurile sunt scrise de către Andrei Leonte, care a semnat şi scenariul scurtmetrajului regizat de Anthony Icuagu.

„Aş vrea să le fac pe toate – eu să centrez, să dau cu capul, să apăr, să antrenez echipa, să comentez şi meciul. De câţiva ani m-am apucat şi de montat videoclipuri, apoi şi de colorizat, apoi de scris şi scenarii, de vreun an fac echipă de scenaristică/regie cu Anthony Icuagu şi tocmai ce am deschis şi o micuţă casă de producţie video, cu o prietenă, axată mai mult pe materiale de publicitate. Îmi place să şi scriu, e şi acesta un vis de-al meu. Aş vrea, de ce nu, să intru şi în televiziune şi, într-un final, chiar să fac şi filme – la care să stau şi în fata şi în spatele camerelor”, mai spune Andrei.

Şi pentru că nu se sfieşte să-şi ofere sufletul pe tavă în piesele sale, inspirate din propriile experienţe, îi aşteptăm cu nerăbdare următoarele poveşti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...