Treceți la conținutul principal

T2 Trainspotting: O prietenie poate rezista și după 20 de ani și o trădare?



În 1996, aveam 13 ani și viața mea se desfășura între școală și acasă. Seara, înainte de a face câte  20 de exerciții (flotări, genoflexiuni, abdomene), în speranța că voi deveni mai forțoș și nu voi mai fi luat în balon de găștile din cartier, mă uitam la “Sunset Beach”.

Tot în 1996, rula pe ecrane și Trainspotting și lumea făcea cunoștință cu puștii Renton, Spud, Sick Boy și Begbie și aventurile pe care li le oferea timpurile moderne.

După 20 de ani, chiar din 24 februarie 2017, aflăm continuarea poveștii: “T2 Trainspotting”.

Filmul ne prezintă ce le-a rezervat viața de când nu s-au mai văzut. Cu totul, sunt 117 minute în care amintirile se împletesc, se simulează vieți așezate, se creează oportunități care duc la trădări, se sapă în trecut pentru a alimenta sentimentul de răzbunare, se creionează abandonul, curajul de a lua-o de la început și lupta pentru a nu mai fi un “junkie”.

Distribuția îi readuce în prim plan pe aceiași Ewan McGregor (alias Mark Renton), Jonny Lee Miller (Simon Sick Boy), Robert Carlyle (Begbie) și Ewen Bremner (Spud Boyle).

Poate cel mai simpatic și responsabil personaj este Simon Sick Boy care își doreste să-și înfrângă demonii, să dezvăluie și adevărul lui, să nu-și mai tragă în jos copilul și să spună lumii întregi povestea lor. Sunt atât de bine conturate personajele încât veți regăsi trăsături comune cu voi, cu prietenii, cu cunoscuții. Iar ceea ce nu veți resimți este senzația că vă uitați la un film. Granița dintre spectator și actor pusă de marele ecran nu este stabilită T2 Trainspotting și ajungi să trăiești acțiunea ca și cum ai fi în Edinburgh.


Regizorul este Danny Boyle, iar scenariul este semnat de John Hodge și se bazează pe romanele “Porno” și “Trainspotting” ale lui Irvine Welsh.

Filmul este distribuit în România de InterComFilm.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...