Treceți la conținutul principal

Fondatorul SoNoRo, Răzvan Popovici cântă cu Orchestra Naţională Radio

Tânărul dirijor William Kunhardt, câștigător în 2014 al premiului James Conlon la Festivalul de Muzică de la Aspen, Statele Unite, va dirija concertul Orchestrei Naționale Radio vineri, 24 februarie 2017, la Sala Radio.
Pe afișul evenimentului se află doi soliști cu o carieră internațională în plină ascensiune: Răzvan Popovici – violă și Thorsten Johanns – clarinet.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Răzvan Popovici s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. Violistul Răzvan Popovici a cântat ca solist în mai multe țări europene, a colaborat ca instrumentist cu Filarmonica din Berlin între 2000 și 2001, a evoluat alături de nume importante ale scenei muzicale internaționale și este director și inițiator al Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo din București.

Dacă vreți să revedeți materialul despre Răzvan pe care l-am realizat în 2011, puteți accesa următorul link: Partitură pentru optimism
A cântat ca solist în mai multe ţări europene, în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris. 

Răzvan concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. Ansamblul a lansat până în prezent 7 discuri apreciate în întreaga lume.

O experienţă benefică pentru cariera sa a constituit-o participarea sa ca instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Berlin, în perioada 2000-2001.

Este în acelaşi timp iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti pe care l-a transformat într-o platforma culturală europeană de mare succes. Aceasta include Festivalul SoNoRo (12 ani), proiectul educativ SoNoRo Interferenţe (11 ani), SoNoRo Arezzo (7 ani), SoNoRo Conac (5 ani) şi SoNoRo Sofia (2 ani).

Din sezonul 2015/16 Răzvan este directorul artistic al seriei de concerte de muzică de cameră DA CAPO - ARCUB Chamber Music Series in Hanul Gabrobeni din Bucureşti, prima serie internaţională de gen din România.

Răzvan ține regulat cursuri de măiestrie în România, Japonia, Italia, Ucraina și Germania, atât în cadrul proiectului educativ SoNoRo Interferențe cât și al Fundației "Villa Musica” din Schloss Engers/Mainz.

Printre ultimele sala angajamente se numără concerte în cadrul festivalului "Un weekend dans le Balkans" la Opéra de Dijon, la Bodensee Festival in Germania, Stift Festival in Olanda, în Carnegie Hall din New York și Kennedy Center of Performing Arts din Washinghton.

În următoarele luni Răzvan va debuta în Concertgebow Amsterdam, va interpreta Sinfonia Concertante a lui W. A. Mozart cu Kamerata Kronstadt la Brasov şi Kobe Chamber Orchestra in Japonia si va concerta la Linz, Almaty, New York, Loviisa,  Eindhoven, Montepulciano, Arezzo și Bucureşti.

Foto credit: Serban Mestecaneanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...