Treceți la conținutul principal

Fondatorul SoNoRo, Răzvan Popovici cântă cu Orchestra Naţională Radio

Tânărul dirijor William Kunhardt, câștigător în 2014 al premiului James Conlon la Festivalul de Muzică de la Aspen, Statele Unite, va dirija concertul Orchestrei Naționale Radio vineri, 24 februarie 2017, la Sala Radio.
Pe afișul evenimentului se află doi soliști cu o carieră internațională în plină ascensiune: Răzvan Popovici – violă și Thorsten Johanns – clarinet.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Răzvan Popovici s-a născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg cu Peter Langgartner, Jean Sulem şi Wolfram Christ. Violistul Răzvan Popovici a cântat ca solist în mai multe țări europene, a colaborat ca instrumentist cu Filarmonica din Berlin între 2000 și 2001, a evoluat alături de nume importante ale scenei muzicale internaționale și este director și inițiator al Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo din București.

Dacă vreți să revedeți materialul despre Răzvan pe care l-am realizat în 2011, puteți accesa următorul link: Partitură pentru optimism
A cântat ca solist în mai multe ţări europene, în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden, Ateneul Român din București, Prinzregententheater din München şi Theatre-des-Champs-Elysée din Paris. 

Răzvan concertează regulat în întreaga lume ca membru al Ansamblului Raro. Ansamblul a lansat până în prezent 7 discuri apreciate în întreaga lume.

O experienţă benefică pentru cariera sa a constituit-o participarea sa ca instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Berlin, în perioada 2000-2001.

Este în acelaşi timp iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti pe care l-a transformat într-o platforma culturală europeană de mare succes. Aceasta include Festivalul SoNoRo (12 ani), proiectul educativ SoNoRo Interferenţe (11 ani), SoNoRo Arezzo (7 ani), SoNoRo Conac (5 ani) şi SoNoRo Sofia (2 ani).

Din sezonul 2015/16 Răzvan este directorul artistic al seriei de concerte de muzică de cameră DA CAPO - ARCUB Chamber Music Series in Hanul Gabrobeni din Bucureşti, prima serie internaţională de gen din România.

Răzvan ține regulat cursuri de măiestrie în România, Japonia, Italia, Ucraina și Germania, atât în cadrul proiectului educativ SoNoRo Interferențe cât și al Fundației "Villa Musica” din Schloss Engers/Mainz.

Printre ultimele sala angajamente se numără concerte în cadrul festivalului "Un weekend dans le Balkans" la Opéra de Dijon, la Bodensee Festival in Germania, Stift Festival in Olanda, în Carnegie Hall din New York și Kennedy Center of Performing Arts din Washinghton.

În următoarele luni Răzvan va debuta în Concertgebow Amsterdam, va interpreta Sinfonia Concertante a lui W. A. Mozart cu Kamerata Kronstadt la Brasov şi Kobe Chamber Orchestra in Japonia si va concerta la Linz, Almaty, New York, Loviisa,  Eindhoven, Montepulciano, Arezzo și Bucureşti.

Foto credit: Serban Mestecaneanu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Costin Milu este noul Creative Director al FCB Bucharest

  Costin (Cos) Milu se alătură FCB Bucharest în calitate de Creative Director, într-o etapă efervescentă pentru agenție. Cu o experiență de 20 ani în advertising, a coordonat proiecte din arii diverse, câștigând numeroase premii, printre care: Effie, Golden Drum, New York Festivals, Epica sau Ad’Or. În ultimii ani a fost responsabil de coordonarea departamentelor de creație ale Propaganda, DDB România și Tempo Advertising România.  „Era timpul să mă întorc la o multinațională, ca să păstrez un echilibru aproape perfect în CV. Acum mai serios, mă bucur că am ajuns într-o agenție cu multe planuri și ambiții, într-un loc foarte uman, cu mulți oameni talentați, cu background-uri diferite și într-un sediu foarte cool. Ce ne propunem? În primul rând, să lucrăm cu pasiune și să ne simțim bine împreună. Apoi, să facem cât mai multe proiecte relavante pentru clienții actuali și să fim cât mai activi pe zona de new business”, afirmă Costin Milu (Creative Director FCB). „Suntem entuziasmați să d

Farmacia Tei și Bebe Tei vor fi deschise și la Craiova, în ElectroPutere Mall

  Grupul francez de real estate Catinvest își completează mixul de retail și aduce brandurile Bebe Tei și Farmacia Tei pentru prima dată în Craiova. Bebe Tei și Farmacia Tei vor fi deschise în vara acestui an în ElectroPutere Mall, vor ocupa o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați și vor comercializa peste 60.000 de produse din toate categoriile de interes, de la dermato-cosmetice și cosmetice, puericultură mică și mare, îngrijire mama și bebe, alimentație sănătoasă, jucării, medicamente cu și fără rețetă medicală și până la produse veterinare. „Ne-am propus ca în fiecare an să avem câte trei deschideri în provincie și ne bucurăm că din vară vom fi prezenți cu conceptul nostru și în Craiova, în ElectroPutere Mall. Este o deschidere importantă în strategia noastră de extindere, și suntem convinși că Bebe Tei și Farmacia Tei vor avea un impact pozitiv în rândul clienților centrului comercial”, a declarat Roxana Maftei , fondatoarea Farmacia Tei. Printre mărcile sonore și cu pre

Aprozar La Strada, locul in care Radu vinde, cu voie buna, fara sictir, legume, fructe si zarzavaturi de la producatori locali

In preajma zilei lui de nastere, Radu Chirita si-a facut un cadou la care se gandea inca din 2014. A depasit teama de necunoscut si si-a deschis, la 34 de ani, un aprozar in apropriere de Primaria Sectorului 1. Spatiul din Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 88, unde din iarna functioneaza Aprozar La Strada , a fost ocupat inainte de un fast-food  care nu avea foarte multi clienti, ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva locuitorii zonei sunt mai receptivi in a savura legume si fructe decat o saorma cu de toate. Radu spune ca a ales acest bulevard destul de minutios. Trebuia sa indeplineasca cateva criterii bine stabilite, cum ar fi: trafic pietonal, vizibilitate stradala si sa fie in proximitatea locuintelor, de preferat blocuri mari si inalte :-). Intamplator sau nu, Radu Chirita a copilarit intr-un bloc comunist, care avea la parter un aprozar. In 2014, s-a gandit pentru prima data sa deschida un astfel de business insa, frica, teama de necunoscut l-au determinat sa-si