Treceți la conținutul principal

Putem face fericiți două mii de pacienți fără venituri ai fundației Policlinicii Sociale Regina Maria în doar 45 de secunde



De peste șase ani, Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, oferă gratuit servicii medicale de bază pacienților fără venituri și fără asigurări de sanatate. În 2016, numărul acestora a ajuns la 2.000 de persoane înscrise în Policlinica Socială Baba Novac, din București.

Campania “45 de secunde pentru fericire” își propune să aducă în atenția tuturor angajaților posibilitatea de transforma,în doar 45 de secunde, un formular 2% într-o sursă de fericire pentru beneficiarii fundației, fără niciun cost.


În 2016, peste 3 milioane de români majori, nu sunt asigurați la sănătate, conform statisticilor oficiale ale CNAS. 2.000 dintre cei care locuiesc în București au accesat în mod gratuit serviciile medicale de bază ale Policlinicii Sociale Baba Novac.  Peste 6 milioane de angajați români pot utiliza facilitatea fiscală de direcționare a 2% din impozitul pe profit din 2016 către o organizație non-profit.  


“Campania “45 de secunde pentru fericire” este despre momentele autentice de fericire dintr-o zi, despre clipele de bucurie gratuite pe care le putem crea pentru cei din jurul nostru cu un simplu gest. Mecanismul campaniei îndeamnă la susținerea misiunii noastre de a oferi sănătate și demnitate și este o invitație adresată românilor care cred că fericirea stă în gesturi simple de ajutor, acordate fix în momentul în care avem nevoie. Facilitatea 2% este un act de bunătate și fericire pe care orice angajat român îl poate  face cu un minim efort”, a declarat Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.


În doar 45 de secunde, aceștia pot completa un formular 230 și pot face fericiți într-un mod rapid pacienții care au nevoie lunar de servicii medicale și tratament medicamentos. Obiectivul campaniei este de a strânge fondurile necesare pentru a acoperi serviciile medicale oferite gratuit lună de lună pacienților înscriși și de a sprijini echipa medicală.


Timp de 3 luni, mai precis până pe 20 mai, românii sunt invitați să susțină echipa medicală și voluntarii din Policlinica Baba Novac prin depunerea formularului 2% într-unul dintre cele 8 hotspoturi de fericire din București și din Clinceni: Policlinica Socială Baba Novac (Str. Dristorului nr 88), Policlinica Socială Sala Palatului sau Cafeneaua Socială Sheida (Str. Ion Câmpineanu nr 23), Centrul Educațional Băneasa (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr 23), Afterschool “Micul Prinț” (Șoseaua Principală nr 1, Clinceni), Storage Room (Str. Smârdan nr 35), Freddo (Str. Smârdan 24), Club Bound (Str. Smârdan 36) sau la sediul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria (Str. Gârlei nr 88). Mai mult, cei care vin și lasă un formular completat în hotspotul de fericire de la Cafeneaua Socială Sheida vor primi de la echipa fundației pe loc, un produs-surpriză (o cafea de specialitate , un ceai aromat sau o bautura racoritoare).

Policlinica Socială Baba Novac este un program dedicat persoanelor fără venituri, lansat de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria în 2011. Numărul pacienților care au nevoie de aceste servicii a crescut foarte mult de la an la an, iar anul trecu, cu sprijinul companiilor și a donatorilor individuali și cu servicii stomatologice gratuite dedicate copiilor pacienților sociali și  un grup de suport psihologic pentru pacientele bolnave de cancer. Astfel, au fost acordate 5.640 de consultații, din care 1.791 de consultații de medicină internă, 2622 de stomatologie, 296 de ginecologie și 241 consultații psihologice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...