Treceți la conținutul principal

Frumoasa şi Bestia – Descoperim împreună secretele de la castel

Înainte de a ne bucura de povestea fermecătoare şi de personajele îndrăgite, să aflăm câteva lucruri mai puţin cunoscute despre filmul „Frumoasa şi Bestia” care revine pe marile ecrane din 17 martie.

Știi sigur despre ce este vorba în film, dar uite câtev detalii despre producție:
1. Pe durata producţiei, au fost folosite peste 8.700 de lumânări ca decor pe platourile de filmare.

2. Podeaua din sala de bal din castelul Bestiei a fost realizată din peste 3.600 mp de marmură falsă, iar designul său este inspirat de modelul tavanului din Benedictine Abbey din Braunau, Germania. Cele 10 candelabre de sticlă din sala de dans sunt inspirate de candelabrele din Versailles. Acestea au fost mătuite, acoperite cu materiale textile şi luminate de multe lumânări.

3. Aproximativ 1.500 de trandafiri roşii au fost crescuţi sau cumpăraţi în timpul producţiei, aceştia fiind utilizaţi pentru cercetare sau ca decor pe platou.

4. Pădurea fermecată care înconjoară castelul Bestiei a cuprins mulţi copaci adevăraţi, garduri vii, un lac îngheţat şi 20.000 de ţurţuri. Realizarea acestui decor a durat 15 săptămâni.

5. Rochia galbenă a lui Belle a fost realizată din aproximativ 55 de metri de organza satinată. Pentru crearea ei au fost necesari peste 900 de metri de aţă şi peste 12,000 de ore de muncă. Rochia a fost împodobită cu 2,160 de cristale Swarovski.

6. În timpul producţiei, departamentul de costume s-a ambiţionat să creeze costume realizate într-un mod etic şi sustenabil. Materialele organice au fost alese de la furnizori care îşi plătesc echitabil angajaţii şi care sunt atenţi cu mediul înconjurător. Lucrând în colaborare cu Eco Age şi Green Carpet Challenge, departamentul de costume a folosit coloranţi naturali, eliminând cu atenţie apa reziduală.

7. O echipă de producţie formată din 1,000 de oameni a lucrat contra cronometru pentru a proiecta, a construi şi a decora platourile imense de filmare.

8. Phillipe, calul lui Belle (Emma Watson) şi al lui Maurice (Kevin Kline) este jucat de trei cai diferiţi, iar doi dintre ei au fost vopsiţi zilnic pentru a semăna între ei.

9. Emma Watson (Belle), Emma Thompson (Mrs. Potts), Luke Evans (Gaston) şi Nathan Mack (Chip) îşi sărbătoresc cu toţii ziua de naştere pe 14 aprilie.

10. Froufrou, căţelul doamnei Garderobe (Audra McDonald) şi a maestrului Cadenza (Stanley Tucci), este jucat de Gizmo, un căţeluş luat dintr-unul dintre cele mai vechi şi mai celebre centre de salvare a animalelor din Marea Britanie.

11. Stema castelului Bestiei este reprezentată de un leu, un mistreţ şi anagrama „WD”. Anagrama are menirea de a reprezenta un personaj fictiv, William Devereaux, dar te poate duce cu gândul şi la Walt Disney.

12. Câteva dintre versurile originale scrise de Howard Ashman pentru cântecele „Gaston” şi „Frumoasa şi Bestia” nu au fost folosite în filmul animat, dar au fost adăugate în adaptarea live-action.

Filmul „Frumoasa şi Bestia” va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat). Biletele s-au pus deja în vânzare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...