Treceți la conținutul principal

Electric Castle 5 - șansa unei generații de artiști români



Aproape 100 de artiști români din toate genurile muzicale vor concerta pe scenele festivalului, de la nume consacrate la trupe și DJ aflați la început de carieră. Ați auzit de Mr. Jurjak? Dar de BAB sau The Wax Road? E momentul să descoperiți tineri artiști care spun deja foarte mult prin muzica lor, chiar dacă nu au avut șansa de a evolua pe mari scene. Fidel viziunii sale de a deveni o platformă de promovare pentru artiștii talentați din România, Electric Castle include în programul celei de-a 5-a ediții aproape 100 de artiști români, din toate stilurile muzicale. Mulți dintre ei sunt nume consacrate, dar în egală măsură au fost invitați artiști aflați la primul show în fața unui public internațional.
Publicul festivalului va fi cu siguranță fericit să (re)descopere în 2017 trupe care sunt foarte apropiate evenimentului și care au deja o istorie în industria muzicală românească, alături de un număr considerabil de fani. Șuie Paparude, Subcarpați, Golan, Coma, Lună Amară, Robin & The Backstabbers, The Mono Jacks sunt cele mai noi confirmări. Macanache, „poetul de meserie, crescut la periferie”, vine la Electric Castle în gașcă, alături de cei șase trupeți ai săi din The Putreds, iar Byron vine pentru prima dată la Bonțida, o potrivire perfectă dintre acest „Electric Marching Band” și festival.
Organizatorii deschid odată cu a cincea ediție o întreagă lume muzicală, promovând artiști mai puțin cunoscuți, dar a căror confirmare la Electric Castle este o primă garanție a talentului lor. Un exemplu: The Wax Road, din Republica Moldova sau, cum le place lor să se prezinte, o „trupă rock din Europa de Est”. Și-au lansat albumul de debut, „Rambler in The Dark”, pe 1 decembrie 2016, iar stilul lor îmbină în mod inedit influențe blues-rock, hard-rock și rock’n roll.
Foarte cunoscuți în Timișoara şi pe cale de afirmare în întreaga ţară, BAB au deja trei albume, după trei ani de când s-au lansat, în 2014. Muzica lor e electro-experimental, cu influențe de blues, jazz și soul. Mr. Jurjak e regizorul  și muzicianul bucureștean George Petrosel. Albumul său solo se numește „Lemon Blues”, de pe care au apărut 4 single-uri, toate combinând influențe de blues, electro, psihedelic și rock.
Sunt doar câteva exemple, cărora li se adaugă zeci de artiști din zona muzicii electronice de toate genurile, de la techno la dub sau electro jazz.
„Pentru un artist, mai ales aflat la început de drum, e fascinant să vezi în fața scenei un public care vorbește engleză, maghiară, daneză sau germană. Oameni care nu înţeleg aceeaşi limbă se pot totuşi conecta prin muzică. Pentru ei, importantă este calitatea artistului și mai puțin notorietatea lui. Acesta e spiritul publicului de la Electric Castle și prin acest public poate crește expunerea internațională a trupelor românești”, explică Andi Vanca, director de comunicare al festivalului.
Lista completă a artiștilor români ce vor fi prezenți, la Bonțida, între 12 și 16 iulie, o puteți vedea aici https://electriccastle.ro/line-up

Abonamentele pentru cea de-a 5-a ediție rămân în vânzare la prețul de 399 de lei până în 23 Martie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...