Treceți la conținutul principal

SLAINTE: urarea care leagă peste 70 de milioane de oameni de St. Patrick’s


17 martie este ziua în care milioane de „pinturi” se ciocnesc, de la Dublin la Dubai, din Londra la Lima, din Paris la Sydney sau Stockholm - oriunde pe glob, cuvântul de bază al zilei de 17 martie este: sărbătoare”.
Legătura dintre St.Patrick și Guinness ţine de moştenirea culturală a Irlandei și este întărită de faptul că această bere promovează buna-dispoziție și prietenia, oferind prilejul potrivit pentru reuniunile între prieteni și sărbătorirea valorilor comune. Povestea berii începe în anul 1759, când Arthur Guinness a achiziţionat fabrica de bere St. James’ Gate din Dublin, Irlanda.
În fiecare an, diverse obiective turistice din diferite colţuri ale lumii sunt luminate în verde cu prilejul St. Patrick’s Day. Anul acesta, One World Trade Center din New York, primăria Londrei şi turnul Heron, precum şi Plaça de Catalunya din Barcelona şi Cloth Hall din Ypres au răspuns pozitiv iniţiativei Tourism Ireland. De asemenea, în Irlanda se respectă tradiţia celebrului festival de St. Patrick’s Day – în 2017, acesta va avea loc în perioada 16-19 martie.
Guinness ne invită din nou să petrecem ca un irlandez în cinstea Sfântului Patrick (17 martie). Românii sunt aşteptaţi să se alăture distracției specific irlandeze la cea mai mare petrecere de după Anul Nou. În weekendul 17-19 martie manifestările culminează cu cele mai verzi petreceri Guinness în puburile partenere din toată țara.
Surprizele stau sub conceptul Let’s Get Together! for St. Patrick’s Weekend”, menite să redeschidă apetitul pentru petrecerile împreună cu prietenii. Astfel, se dă undă verde la sărbătoare în stil irlandez pentru toți iubitorii de bere de calitate.
În 141 de locaţii partenere din ţară, pinturile aduc premii speciale pentru consumatori. Până pe 18 martie, în şapte oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Braşov, patrula Guinness va încuraja oamenii să descopere filtrele petrecerii în stil irlandez în aplicația dedicată, bucurându-se de o amintire-foto cu cei dragi.

Deși mâine e zi de muncă, pe mine mă veți găsi în această seară la petrecerea Guinness să învăț cuvinte irlandeze.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...