Treceți la conținutul principal

Am (aveam) 31 de ani și încă visez



De cele mai multe ori ne abandonăm dorințele. Când te dumirești pe ce lume ești, apar visele și ușor-ușor îți imaginezi cum va decurge viața ta. Anii trec și îți dai seama că unele lucruri se pot îndeplini, iar altele cu mult, mult efort. 

Învățăm să luptăm pentru dorințele noastre și avem un imbold de a găsi soluții. Renunțăm să stăm mici și îndrăznim să facem un pas lateral. Alteori, părea mult mai simplu. Ca în adolescență. Nu existau atâtea temeri. Și știam să spun articulat, în limba română, ce îmi doresc.

În liceu, ne-am mutat într-un cartier în care copiii de vârsta mea înjurau des și erau agresivi. Eram mic de statură și pricăjit și astfel că deveneam cu ușurință ținta răutăților celorlalți colegi. Nu neapărat din clasa mea. Mă înțelegeam bine cu colegii mei, însă copiii mai mari mă luau în balon.

Când cineva se lua de mine știam să cer ajutor la prietenul surorii mele. Îl vedeam mare și puternic. Venea la școală și îi amenința pe cei care își arătau colții la mine. Sunt multe momente în care m-am simțit neputincios în fața lor.
Mi-am câștigat liniștea în clasa a XII-a. Pe atunci aveam câteva relații la activ cu care am scris pagini întregi de fericire.

Din relațiile pe care le-am avut pe atunci, păstrez legătura cu două iubiri. Restul nu au contat atât de mult, ori s-au terminat prea urât ca să ne mai dorim să ne mai avem pe “speed dial”. De plâns, am plâns la fiecare despărțire, deși sunt băiat șigreșiserăm amândoi. Vouă vi s-a întâmplat să iubiți și să vă doriți să vă visați persoana dragă, astfel să nu fiți despărțiți nici în somn? Mie da. Până când apăreau geloziile nejustificate. Pentru că da, unii oameni au o teamă atât de mare de a nu pierde persoana iubită încât ajung să se isterizeze dintr-un singur Bună! spus unei tipe. Nesiguranța a pus capăt ultimei mele relații. Și mai era ceva: lipsa afecțiunii pe care o tot clama. Nu ne mai vorbim. Cel puțin sunt mai liniștit. În șase luni de relație am avut un țiuit permanent în urechi :-) .

În fiecare relație, cu o singură excepție, mi-a fost teamă să pun punct. Mă obișnuisem cu oamenii și îmi era greu să îmi imaginez cum ar fi să mă trezesc singur. Acum sunt ceva mai senin. Încă îmi mai doresc să mă îndrăgostesc și în fiecare zi sunt cu un pas mai aproape ca să se întâmple acest lucru.

Astăzi sunt suma experiențelor din adolescență. Încă mai caut afecțiunea mamei șiîncă îmi mai doresc să mă joc și să fiu acceptat de ceilalți.

Material scris pentru Revista Ani de liceu, un proiect sustinut de KFC si World Vision Romania prin care elevii fara posibilitati financiari sunt sprijinit pentru a-si continua studiile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...