Treceți la conținutul principal

#redefinestefemeia - campania care își dorește să contribuie la schimbarea percepției femeii în societate.



Când eram mai mic, sarcinile casnice erau bine definite în familie. Eu și frații mei nu participam la curățenie sau spălatul vaselor când era tata acasă. El spunea că aceste treburi sunt de femei și că mama și surorile noastre trebuie să strângă după noi. Mereu aveam meciuri cu tata pe tema asta pentru că nu mi se părea corect. În plus, fac parte din categoria aia de persoane care cred că prin cleaning te relaxezi. Și mă gândeam la viitor, când voi fi la casa mea, eu nu voi avea servitoare, pentru că nimeni nu e dator să strângă în urma ta.


Teaserul a stârnit valuri în social media, dar când a fost lansată #redefinestefemeia -  campania de responsabilizare lansată de brutăriile Paul, de Ziua Internațională a Femeii, ca reacție la percepția pe alocuri învechită asupra femeii și a rolului ei în societatea românească - mesajul a fost pe deplin înțeles.
Brutările s-a alăturat încă de anul trecut luptei împotriva inegalității de gen din România și susține în continuare acest demers prin campanii de conștientizare care pot avea un impact pozitiv în societate.  
Campania #redefinestefemeia își propune să demonstreze că, în contextul actual, femeia nu se mai  identifică cu statutul și rolul limitative care i se ofereau în societatea tradițională. Astăzi, putem identifica o serie de valențe actuale, pozitive, pe care le întâlnim și le folosim cu toții, zi de zi.
Obiectivul demersului, de a îmbunătăți familia lexicală a conceptului femeie, este susținut de instrumente specifice puse la dispoziția oricărui român care dorește să se implice alături de brutăriile Paul în campanie. Pe www.redefinestefemeia.ro orice persoană poate sugera noi definiții sau atribute ale cuvântului femeie, iar clienții care ajung în brutării își pot lăsa impresiile pe cartolinele speciale.
Paul România va colecta toate aceste informații, care ulterior vor face obiectul unei petiții adresate autorităților cu competență în combaterea discriminării, pentru a face un prim pas către îmbogățirea familiei lexicale a conceptului femeie. Petiția va fi disponibilă online.
«Considerăm că, în ziua de astăzi, sunt o mulțime de cuvinte frumoase prin care ar trebui definită femeia, mult mai multe decât cele la care ne raportam acum 50, 20 sau chiar 10 ani. De aceea am lansat #redefinestefemeia, chiar de Ziua Internațională a Femeii, o campanie de responsabilizare care face apel către români să contribuie cu accepții actuale, pozitive pentru a ilustra ce înseamnă azi ideea de femeie », declară Monica Eftimie, Chief Marketing Officer, Paul România.
Mai multe informaţii despre campanie găsiţi pe www.redefinestefemeia.ro, pe pagina de Facebook Paul România și în materialul următor: https://www.facebook.com/pg/paul1889.romania/videos/?ref=page_internal

Urmărește JurnalismCuS pe Facebook

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...