Treceți la conținutul principal

Aproape 350 de persoane vor participa la cursuri gratuite pentru un restart în carieră, în Solidarity FabLab

 


În 2024, Nod Makerspace, în parteneriat cu Fundația Orange România, continuă programul destinat dezvoltării profesionale a aproape 350 de persoane vulnerabile. Sub egida Solidarity FabLab, cursanții vor beneficia de o serie diversificată de formări: de la prelucrarea lemnului, croitorie, design botanic și electronică, la cursuri de Arduino, prelucrare metal și tehnici de operare laser. Programul include, de asemenea, sesiuni de consiliere și descoperire vocațională și module de integrare în piața muncii, menite să sporească angajabilitatea participanților.

Practic, participanții vor avea ocazia să-și dezvolte competențele tehnice și creative, lucrând direct pe proiecte aplicate și câștigând abilități esențiale pentru piața muncii actuală. De la crearea mobilierului personalizat și designul de spații interioare și exterioare care să încorporeze elemente naturale, la realizarea de proiecte electronice interactive și finisarea profesională a obiectelor cu ajutorul laserului, cursurile sunt concepute pentru a răspunde nevoilor concrete ale sectorului de muncă. În plus, cursurile de croitorie îi vor înzestra pe cursanți cu abilități de design vestimentar și realizare a îmbrăcămintei personalizate, abordând tendințele actuale ale modei sustenabile. Totodată, modulele de prelucrare a metalului vor oferi competențe fundamentale în lucrul cu diferite metale, deschizând astfel noi orizonturi în domeniile artizanatului și designului industrial. Aceste adăugiri extind spectrul abilităților practice acoperite de program, asigurând o pregătire completă și diversificată pentru participanți.

Pe lângă abilitățile tehnice, programul pune accent pe dezvoltarea competențelor de viață precum colaborarea, comunicarea efectivă, gândirea critică și capacitatea de a rezolva probleme complexe. Scopul este de a pregăti cursanții nu doar pentru piața muncii, ci și pentru o participare activă și conștientă în societate.

Mai mult, Solidarity FabLab, dezvoltat de Nod Makerspace și Fundația Orange România se angajează să promoveze egalitatea de gen și incluziunea, stabilind un obiectiv de minim 30% participare feminină și încurajând accesul egal la educație și oportunități profesionale persoanelor cu abilități practice reduse, tinerilor NEETS. Prin mentorat și cursuri dedicate, programul urmărește să împuternicească toți participanții să-și găsească un loc de muncă împlinitor sau să acceseze învățământul superior, încurajând în același timp pasiunea pentru învățarea continuă și carierele creative.

Mai multe detalii despre program și înscrieri pot fi accesate aici: https://nodmakerspace.ro/solidarity-fablab/

Nod Makerspace este un centru cultural-creativ de dimensiuni mari: atât o platformă tehnică ce oferă mijloace de prototipare, producție, consultanță, cât și un hub cultural și spațiu de interacțiune pentru start-up-uri creative. Misiunea Nod implică și organizarea de evenimente relevante pentru oraș și pentru comunitățile creative: conferințe, concursuri de design, târg de design local, cursuri practice, activări urbane.

Fundația Orange România este o organizație non-profit care se implicăm în viața comunității, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate.


Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...