Treceți la conținutul principal

Inteligența artificială, imprimarea 3D și robotica – temele de la dezbaterea Modelează viitorul!

 


„Modelează viitorul!” este invitația lansată de 3DUTECH pentru evenimentul care va avea loc pe 19 aprilie 2024 la Teatrul Apollo111. Pasionații de tehnologie și inovație vor avea ocazia să exploreze noile direcții și provocări aduse de inteligența artificială, imprimarea 3D și robotică în diferite domenii ale societății.

3DUTECH este o inițiativă amplă și reprezintă o platformă ideală pentru tinerii pasionați de noile tehnologii și competențele digitale relevante. Programul vizează să ofere tinerilor o experiență educativă și interactivă. Scopul său principal este să le stimuleze gândirea critică, să le încurajeze creativitatea și să le dezvolte abilitățile necesare realității actuale dominate de tehnologie.

Printr-un eveniment de o zi, 3DUTECH provoacă o dezbatere inspirațională, care va explora modul în care tehnologiile emergente ne modelează deja viitorul și cum ne putem adapta la o lume care se transformă rapid.

Susținut de către ECDL Romania și Dedeman, alături de AOAR (Asociația Oamenilor de Afaceri din România), acest eveniment va fi punctul de întâlnire al unor experți și inovatori remarcabili din domeniul inteligenței artificiale (AI), imprimării 3D, roboticii și competențelor digitale.

„AI, 3D Printing și Robotica nu sunt doar tendințe trecătoare, ci sunt aici să rămână. 3DUTECH își propune să ofere participanților o perspectivă cât mai concretă asupra modului în care tehnologiile emergente vor influența viitorul, dar și strategii pentru adaptarea la aceste schimbări. Ne dorim să facilităm discuții valoroase între tineri și experți, să încurajăm inovația și să echipăm generația viitoare cu cunoștințele și skill-urile necesare pentru a face față provocărilor și oportunităților de mâine”, afirmă Irinuca Văduva, Coordonator 3DUTECH.

Întreaga discuție va fi susținută cu idei și perspective inovatoare oferite de invitații din cadrul panelului de discuții, moderat de Iulia Ionescu, realizatoarea emisiunii iLikeIT de la PRO TV. Dezbaterea va aborda impactul schimbărilor provocate de aceste noi tehnologii și va prezenta pașii necesari pentru adaptarea la ritmul rapid al transformărilor din societate.

Evenimentul va putea fi urmărit și live, online pe pagina dedicată de Facebook.

Speakeri în cadrul evenimentului vor fi:

Dragoș Costea - Head of Computer Vision & Research Engineer, Humans.ai

Răzvan Isac - Area Sales Manager, SEE, Universal Robots A/S

Adrian Șișman - Mechanics & Simulations ECRIDA, Programul REXUS de experimente pentru studenți (3D Printing)

Mihai Peca - Specialist Programe Formare și Certificare Digital Skills, ECDL Romania.

Pe lângă o serie de prezentări captivante, cei care doresc vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni interactive de Q&A și vor putea descoperi echipamentele la 3DUTECH Tech Expo.

Află mai multe detalii despre proiect pe www.3dutech.ro și pe pagina dedicată de Facebook 3DUTECH sau pe contact@3dutech.ro.


Editor on-line: Mihai Știrbu, Jurnalism cu S.

 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Optzeci de ani de la Holocaustul romilor. Nu vă vom uita!

  Cu sprijinul Institutului European al Romilor pentru Artă și Cultură (ERIAC) , am participat, pe 02 august 2024,  la ceremonia de comemorare a crimelor împotriva a 4.300 de romi și Sinti de către trupele SS la Auschwitz-Birkenau. În istoria mai largă a Holocaustului romilor, 500.000 de Sinti și romi au fost exterminați sistematic în Europa ocupată de naziști. Poem de Mihai Știrbu [Micaela De Carrera]: Îmi astup urechile să nu vă aud strigătele, Dar ele sunt prea puternice. Ce inimă înghețată să ai! Să nu-ți pese. Să nu te dărâme, Să nu-ți fie milă. O, tu! Paharul pe care mi l-ai întins e plin de lacrimi... Viețile voastre s-au scurs, Iar noi rămânem cu sufletele sfărâmate. Ce să ne mai spunem? Cum să învățăm să trăim fără voi? Te știu de mică, Și acum îl văd pe tatăl tău cât de bucuros a fost când ai venit pe lume. De-ar fi știut ce va urma... Fraților, Surorilor Miroase a sfârșit aici, Și nu-mi e bine. Cui îi e bine? O floare în amint...

NASTY, documentar coprodus de HBO, va fi pe Max în România pe 24 mai

  Ilie Năstase, „băiatul rău” al tenisului, este personajul principal din „NASTY”, un nou documentar care prezintă viața și cariera sa. Coprodus pentru Max de HBO Documentaries Europe și Libra Films, documentarul va fi lansat în 23 de țări în săptămâna lansării platformei de streaming Max în Europa, la scurt timp după proiecția pe care o va avea la Cannes. „NASTY” este produs de Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films) și de Hanka Kastelicová & Tereza Bóna Keilová, de la Warner Bros. Discovery. “ NASTY a fost o călătorie incredibilă pentru mine, o călătorie minunată pe calea amintirilor. Până acum, reacția publicului a fost extraordinară. Mă bucur foarte mult că documentarul va fi difuzat pe Max în Europa și că mai mulți oameni au șansa de a-l viziona. Nu este doar un film despre tenis, ci și un film despre o altă epocă a sportului, despre prietenie, despre munca grea și despre ce înseamnă să rămâi credincios ție însuți. Este ceea ce am făcut întotdeauna. Am făcut-o în felul...

Întâlnirile JTI aniversează 25 de ani cu B. DANCE, pentru prima dată în România

  Compania B. DANCE vine în premieră în România, la cea de-a XXV-a ediție a Întâlnirilor JTI , cu spectacolul „Alice”, pe 20 și 21 iunie, ora 19:30, la Teatrul Național București și pe 24 și 25 iunie, la Centrul cultural Ion Besoiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). „Alice” a apărut ca urmare a colaborării B. DANCE, din Taipei, condusă de coregraful Po-Cheng Tsai, cu compania Tanz Luzerner Theater, coordonată de Kathleen McNurney. Spectacolul reimaginează opera literară clasică plasând-o într-o lume fantastică, la confluența cu măiestria Zen. Potrivit paginii oficiale a B. DANCE, spectacolul atrage cu o coregrafie uluitoare, costume haute couture și o scenografie elegantă, într-o "țară a minunilor" cu o atmosferă stranie și profund psihologică. Un labirint de oglinzi, proiecții artistice și desene cu cerneală în alb-negru unesc poezia și basmul, precum și cultura occidentală și cea orientală. „Dansul lui Po-Cheng Tsai este foarte dinamic. Com...